• Din expert på smarta hem i Sverige
  • Auktoriserad återförsäljare
  • Alla produkterna är testade av tink
  • Fri frakt och retur
  • Kostnadsfri expertrådgivning
Sonos Logo mit Wohnzimmer im Hintergrund

Sonos - Fantastiskt ljud för hela ditt hem

Sonos har som mål att skapa smarta högtalare som ger dig ett fantastiskt ljud och den bästa möjliga lyssnarupplevelsen. För att du ska kunna njuta av din favoritmusik överallt med samma kvalitet lägger Sonos stor vikt vid den exakta koordineringen av sin specialdesignade mjukvara och hårdvara.

Varför Sonos?

Sonos kännetecknas av sin utmärkta ljudkvalitet. Orsaken: Sonos strömmar musiken via Wifi så att du kan njuta av musiken i hela huset utan avbrott. Du kan lyssna på musik utan att tumma på kvaliteten och utan avbrott när din mobiltelefon får notiser. Dessutom möjliggör denna anslutning multiroom-funktionen som är en stor fördel. På så sätt kan du ha olika typer av musik i olika rum i huset eller lyssna på dina favoritlåtar i alla rum i perfekt synkronisering.

Vad gör Sonos speciellt?

Sonos vision är tydlig - det bästa ljudet, var du än är. För att uppnå detta samarbetar tillverkaren med kända artister, ljudexperter och producenter. Både högtalare, subwoofers och programvaran har utvecklats av Sonos för att ge ett fantastiskt ljud. En viktig fördel med Sonos är även att appen och de smarta högtalarna är enkla att börja använda. Tack vare appen är det enkelt att utöka ett befintligt system med fler komponenter och även styrningen av hemmets högtalare blir en barnlek.

Vad kan Sonos-systemet göra?

Oavsett om ditt rum är stort eller litet, runt eller fyrkantigt, låter Sonos högtalare alltid perfekt. Detta uppnås genom den innovativa Trueplay™-funktionen, som känner av rummets akustik via mikrofonen i din smartphone och anpassar sig individuellt, så att du får ut det mesta av varje låt. Den här funktionen är för närvarande endast tillgänglig för iOS-användare, men Sonos arbetar på en version med stöd för Android-operativsystemet. Ett annat unikt försäljningsargument är den kostnadsfria appen. Du kan inte bara ställa in dina högtalare utan också få tillgång till en mängd olika streamingappar. När du väl är inloggad spelar det ingen roll vilken plattform du föredrar, eftersom Sonos har alla plattformar i en app.

En annan höjdpunkt i Sonos-systemet är dess kompatibilitet med Apple-standarden Airplay 2. Som iOS-användare kan du strömma din favoritmusik direkt från motsvarande musikapp till dina smarta högtalare utan att behöva gå via Sonos-appen. Högtalarna är också kompatibla med röstassistenterna Siri, Amazon Alexa och Google Assistant. På så sätt kan du styra hela ditt smarta hem via röstkommandon utan att behöva ta upp din smartphone.

Fördelarna med Sonos:

  • Grymt ljud i alla rum
  • Individuell ljudupplevelse
  • En app för alla streamingtjänster
  • Perfekt ljud genom Trueplay™
  • Streamar via Apple AirPlay 2
  • Högtalare både för hemmet och att ta med på språng
  • Kompatibel med Apple HomeKit
  • Kompatibel med röstassistenterna Google Assistant, Siri och Amazon Alexa

Upptäck de smarta högtalarna från Sonos

Vad du än har för planer har Sonos högtalaren för det. Vill du ha ett hemmabiosystem som gör att dig överväldigad varje gång? En enda högtalare som följer med dig överallt? Eller föredrar du enskilda högtalare i olika rum som kan spela din musik ensamma eller i grupp? Sonos har rätt högtalare för nästan alla situationer.

Sonos smarta högtalare i jämförelse

 Sonos OneSonos One SLSonos MoveSonos RoamSonos Five
Mått161,45 x 119,7 x 119,7 mm161,45 x 119,7 x 119,7 mm240 x 160 x126 mm168 x 62 x 60 mm203 x 364 x 154 mm
AnvändningsområdeMindre rumMindre rumHemma och på resande fotHemma och på resande fotStora rum
StyrningTouch, röstkommandoTouchTouch, röstkommandoKnapptryck, röstkommandoTouch
Apple Airplay 2
RöstassistenterGoogle Assistant, Amazon AlexaGoogle Assistant, Siri, Amazon AlexaGoogle Assistant, Siri, Amazon Alexa
Funktion i hemmabionStereo inställd som bakre surroundhögtalareStereo inställd som bakre surroundhögtalareEnskilt eller som ett stereoparEnskilt eller som ett stereoparr
MonteringVägg-, tak- och stativmonteringVägg-, tak- och stativmonteringVägg-, tak- och stativmontering
Fukttålig
AnslutningEthernetEthernetUSB-CUSB-CEthernet
StreamingWifiWifiWifi, BluetoothWifi, BluetoothWifi, 3,5 mm-ingång

Sonos One: Sonos One är en kompakt och kraftfull högtalare som redan har Google Assistant och Amazon Alexa röstassistenter integrerade. Den kan också styras via Sonos Controller-appen, Apple Airplay 2 och Siri. Tack vare den kompakta designen passar den enkelt in i alla rum och eftersom den är fukttålig kan du även placera den i badrummet. Kombinera två Sonos One-högtalare i ett rum för perfekt stereoljud. Den smarta högtalaren är också lämplig som en förlängning av ditt hemmabiosystem. Om du inte vill att den ska stå på egen hand kan du hänga upp den på väggen, i taket med ett fäste eller placera den på ett stativ.

Sonos One SL: Om du ställer Sonos One och One SL bredvid varandra skulle du kunna tro att det var samma smarta högtalare. Den enda skillnaden mellan One SL och Sonos One är att det inte finns någon inbyggd mikrofon i SL. Det betyder att du kan styra den via kontrollerappen eller Airplay 2, men inte via direkta röstkommandon. Om du ansluter den till en extern röstassistent, till exempel Google Nest Mini, kommer den att överföra dina röstkommandon till One SL. Därför är Sonos One SL särskilt lämplig som en extra högtalare till en hemmabio eller stereoanläggning. Visuellt sett är den nästan identisk med One, det är bara mikrofonindikatorn på ovansidan som saknas.

Sonos Move: Sonos Move är den mest allsidiga av de smarta högtalarna. Den är vädertålig, batteridriven och ansluts till din smartphone via Bluetooth. Högtalarens kraftfulla batteri räcker i upp till tio timmar och laddas automatiskt när du placerar den i laddningsstationen som också fungerar som ett stativ. Kontrollmöjligheterna är desamma som för Sonos One, eftersom du använder röstassistenterna Google Assistant, Amazon Alexa och Siri. Dessutom kan du styra den smarta högtalaren via appen och AirPlay 2. Höljet har utformats speciellt för användning på språng och är därför mycket robust och stöttåligt. Nu kan du ta med dig det fantastiska Sonos-ljudet ut på äventyr.

Sonos Roam: Sonos Roam är lillebror till Sonos Move och är därför nästan identisk i funktionellt hänseende. Förutom den IP 67-certifierade vattentåligheten är den lilla högtalaren särskilt attraktiv pågrund av sin bärbara storlek, vilket gör den till en Bluetooth-kompatibel och smart Wifi-högtalare på samma gång. Sonos Roam håller också jämna steg med Sonos-klassikerna när det gäller funktionalitet. Den mobila högtalaren har integrerade röstassistenter från Google och Amazon samt Apple AirPlay 2 och Spotify Connect. Men det är inte allt, den trådlösa laddaren och batteritiden på upp till 10 timmar ökar produktkvaliteten enormt. Oavsett om du är på stranden eller hemma på trädgårdsfest, tack vare Trueplay™-funktionen anpassar sig ljudet alltid till de yttre förhållandena, och om det inte räcker för dig kan du kombinera flera Roams och bygga ut dem till ett högkvalitativt och praktiskt ljudsystem.

Sonos Five: Sonos Five är den perfekta trådlösa högtalaren för stora rum. Med tre diskanter och tre mellanregister och totalt sex digitala klass D-förstärkare ger den Sonos typiska rena ljud med djup bas. Du kan använda den enskilt eller tillsammans med en annan Sonos Five som ett stereopar. Den nya upplagan av den klassiska Play:5 styrs via Sonos S2-appen. Apple Airplay 2 finns naturligtvis också tillgängligt och du kan styra den smarta högtalaren via det multifunktionella touchgränssnittet. Det integrerade 3,5 mm-uttaget är ett extra anslutningsalternativ för att ansluta en annan enhet, till exempel en skivspelare.

Sonos Gerät auf Sideboard

Sonos smarta soundbars för hemmabion

Ta hem biografen med Sonos soundbars. Upplev serier och filmer med oförglömligt ljud innanför dina egna fyra väggar. Vill du ha mer ljud? Inga problem: högtalarna kan enkelt byggas ut till ett riktigt hemmabiosystem, inklusive en 5.1-uppsättning. Dessutom styrs de alla med Sonos-appen och har funktioner som Multiroom och Trueplay™.

 Sonos BeamSonos Arc
Mått69x651x100 mm87x1142x116 mm
Fysiska anslutningarHDMI-eARC & Optical Adapter, Ethernet-portHDMI-eARC, ARC-Ports
AnslutningWifiWifi
DiskanterEn centralt placerad diskant för ett klart högfrekvensregister.Tre diskanter med sidenkupoler för tydliga höga frekvenser och kristallklart tal.
BashögtalareFyra elliptiska mid-woofers för naturlig återgivning av frekvenser i mellanregistret och optimerat ljud vid lägre frekvenser.Åtta elliptiska woofers för naturlig återgivning av vokala frekvenser i mellanregistret och djup, fyllig bas.
Passiva elementTre passiva element förstärker låga frekvenser för att ge balanserat, kraftfullt ljud.-
LjudformatStereo PCM, Dolby Digital, Dolby Digital Plus, Dolby Atmos (Dolby Digital Plus), Dolby Atmos*, Dolby TrueHD*, Dolby Atmos (TrueHD)*, flerkanalig PCM*, Dolby flerkanalig PCM* (* HDMI eARC-anslutning krävs.)Stereo PCM, Dolby Digital, Dolby Digital Plus, Dolby Atmos (Dolby Digital Plus), Dolby Atmos*, Dolby TrueHD*, Dolby Atmos (TrueHD)*, flerkanalig PCM*, Dolby flerkanalig PCM* (* HDMI eARC-anslutning krävs.)
RöstassistenterGoogle Assistant, Siri, Amazon AlexaGoogle Assistant, Siri, Amazon Alexa
MonteringFristående, väggmonteradFristående, väggmonterad

Sonos Beam Gen 2: Den senaste generationen av Sonos Beam är en kompakt soundbar som du ansluter till din TV eller stereo. De två röstassistenterna Amazon Alexa och Google Assistant är redan integrerade i den smarta högtalaren. När du streamar med AirPlay 2 kan du använda Siri på en iOS-enhet för att styra soundbaren. Förutom röstkommandon kan du även styra Beam via appen, AirPlay 2 eller en fjärrkontroll. Sonos har installerat totalt fyra elliptiska mellanhögtalare i Beam, som också återger lägre frekvenser, en diskant och tre passiva radiatorer för en fylligare bas. Ljudupplevelsen är särskilt högkvalitativ tack vare 3D Surround Sound och Dolby Atmos.

Sonos Arc: Sonos Arc är en förstklassig soundbar som imponerar med en otrolig ljuddiversitet och fyllig bas. Med sin bredd på 1,14 meter ryms totalt elva digitala klass D-förstärkare som stöder Arcens åtta elliptiska woofers vilket resulterar i en tydlig återgivning av talfrekvenser i mellanregistret och en fyllig bas. Två av förstärkarna är riktade uppåt, vilket sägs ge 3D-ljud. Det multidirektionella ljudet möjliggörs av soundbarens 270° välvda framsida. Dessutom stöder premium-soundbaren Dolby Atmos-standarden, vilket gör ljudet ännu mer realistiskt - precis som på bio.

Sonos Sub Gen. 3 - Rent basljud för äkta bioupplevelse

Sonos Sub Gen. 3: Tredje generationens Sonos Sub är en subwoofer som utformats speciellt för Sonos-systemet med en unik form som eliminerar vibrationer och skrammel. Detta beror på att de två digitala klass D-förstärkarna placerats i mitten och riktats inåt. Det är också tack vare denna konstruktion som du kan placera bashögtalaren där du behöver den. Oavsett om den ligger ned eller står upp, under soffan eller bredvid TV:n så förblir det karakteristiska ljudet från subbasen alltid lika bra. Du ansluter den smarta subwoofern till dina andra Sonos-högtalare via Wifi. Nya funktioner i den tredje generationen är bland annat en ny processorenhet, mer lagringskapacitet och förbättrade Wifi antenner.

Sonos Sub Gen. 3 Wifi subwoofer
  • Rika djupa toner
  • Specialform minimerar bakgrundsljud
  • Kan placeras stående eller liggande
  • Force Cancelling speakers
  • Ett måste i alla 5.1 Sonos hemmabiosystem

Hur kan jag utöka mitt Sonos-system?

Kan du inte skiljas från ditt gamla musiksystem eller dina högtalare?? Inga problem, detta betyder inte att du behöver avstå från smart musikupplevelse. Sonos erbjuder dig två sätt att göra din stereoanläggning smart med Sonos Port och Sonos Amp. Tack vare Sonos Boost kan du strömma din favoritmusik utan avbrott via ett separat nätverk.

Sonos PortSonos Port
  • För aktiva högtalare
  • Integrerar traditionella system i Sonos-systemet
  • Styr via app och AirPlay 2
  • Möjliggör multiroom-funktion
  • Digital till analog omvandlare
  • Förbättring av ljudkvalitet
Sonos PortSonos Amp
  • Integrerar passiva högtalare i Sonos-systemet
  • Inbyggd förstärkare
  • Stöder multiroom-funktion
  • Styr via app och AirPlay 2
  • HDMI-ingång för TV-uppspelning
  • Ytterligare subwooferutgång
Sonos PortSonos Boost
  • Skapar ett separat nätverk för Sonos-enheter
  • Eliminerar nätverksstörningar
  • Ansluten till Wifi-router
  • Oavbruten streaming

Sonos Radio - din nya streamingtjänst

Med Sonos Radio kan du strömma musik från en mängd olika internetradiostationer, inklusive TuneIn och iHeartRadio. Du kan inte bara lyssna på regionala stationer utan också ta emot stationer från hela världen. Du kan till exempel slå på ett program från Frankrike till frukost eller lyssna på en station från San Francisco. Sonos erbjuder också en egen radiostation där du kan strömma populär och ny musik samt ta en titt bakom kulisserna i musikbranschen. Dessutom kan Sonos spela låtar från DJ:s och andra artister i sin radiotjänst - oavsett vad en viss radiostation för tillfället sänder.

Sonos kompatibilitet med partners, appar och röstassistenter

Sonos Controller-appen kombinerar otaliga streamingtjänster i en enda app. Men vad är det för nytta med ett smart hem om du inte kan komma åt det via röstkommandon? Därför har Sonos inte nöjt sig med bara en röstassistent, utan stöds av alla de tre största på marknaden. Du kan alltså välja vilken som passar dig bäst, och du har möjlighet att integrera Sonos-produkterna i ett befintligt system. Sonos S2-appen är efterföljaren till den tidigare Controller-appen och är kompatibel med alla Sonos-produkter från april 2020 på samma sätt som sin föregångare. Detta inkluderar alla ljudelement och högtalare i S2-generationen.

Röststyrning genom Google Assistant

I de flesta fall behöver du ingen extern smart högtalare för att styra dina Sonos-högtalare med röstkommandon eftersom röstassistenten redan är inbyggd. Sonos One SL, Sub, Port och Amp har dock ingen inbyggd mikrofon, så du får helt enkelt skicka dina röstkommandon till en högtalare med inbyggd röstassistent istället.

Säg till exempel "Hey Google, spela nästa låt på Spotify". I Sonos-appen kan du välja mellan många olika streamingtjänster och använda dem utan att behöva gå in i varje enskild app.

Sonos och Amazon Alexa

Kompatibiliteten för Alexa fungerar på samma sätt som för Google Assistant. Vissa högtalare har det redan integrerat, andra inte. Du lägger till Sonos Skills i Alexa-appen och söker sedan efter dina Sonos-enheter.

När du har lagt till den kan du styra dina högtalare med röstkommandon, till exempel "Alexa, spela Bruce Springsteen i köket". I Sonos-appen definierar du rum för motsvarande högtalare i förväg. På så sätt vet röstassistenten i vilket rum du vill lyssna på musik.

Sonos möter Apple

Tack vare Sonos integration med Apple HomeKit kan du också styra dina smarta högtalare via HomeKit-appen, röstassistenten Siri eller Airplay 2. Du lägger enkelt till nya Sonos-produkter genom Apple Homekit-appen.

Från och med nu styr du dina smarta högtalare via HomeKit-appen och Siri. Säg "Siri, höj musiken" så höjer Siri volymen. På så sätt kan du styra Sonos och andra Smart Home-enheter centralt från ett och samma ställe.

If this then that

Tjänsten "If This Then That" ger möjlighet att koppla ihop många smarta enheter och appar med varandra och utlösa dem genom definierade åtgärder. Här har du i stort sett oändliga möjligheter.

Du kan till exempel ställa in att din favoritstation ska spelas när du ger röstkommandot "Slå på radion" till din röstassistent eller så kan du ställa in den så att den spelar din favoritlåt så snart din smartphone befinner sig inom 20 meter från ditt hem. På så sätt kommer du alltid att mötas av bra musik.

Ergebnisse anzeigen