• Din expert på smarta hem i SverigeDin expert på smarta hem i Sverige
  • Över 1 000 000 nöjda kunderÖver 1 000 000 nöjda kunder
  • Alla produkter är testade av tinkAlla produkter är testade av tink

Kategori

Ekosystem

Pris (kr)

Min
Max

Varumärken

Kompatibilitet

Anslutningsmöjligheter

Funktioner

Rumstermostater

Spara pengar och energi med smarta rumstermostater

Med smarta rumstermostater kan du enkelt styra temperaturen i ditt hem med endast en knapptryckning. Värm upp ditt hem på ett smart och enkelt sätt samtidigt som du minskar energikostnaden och energiförbrukningen.

Filter

Vad är smarta rumstermostater?

Smarta rumstermostater jämför den aktuella temperaturen i ett rum med den önskade temperaturen och justerar den därefter. Du kan alltså styra rumstemperaturen med en enda termostat. Rumstermostater är också lämpliga för att styra golvvärmesystem.

Varför välja smarta rumstermostater?

Även under de kallaste vinterdagarna ska du naturligtvis ha en behaglig temperatur hemma. Smarta rumstermostater hjälper dig med detta och garanterar ett behagligt tempererat hem för dig och din familj. Fördelarna med de smarta rumstermostaterna är att de mäter temperaturen från mitten av rummet istället för direkt intill elementet. Förutom att justera värmen direkt på rumstermostaten kan du även styra värmen via appen eller med hjälp av en röstassistent.

Hur fungerar en smart rumstermostat?

Rumstermostater för ditt smarta hem reglerar automatiskt temperaturen i ett helt rum. De är utrustade med en temperatursensor som ständigt jämför den aktuella temperaturen i rummet mot den önskade. Om temperaturen sjunker under den önskade temperaturen höjer rumstermostaten värmen på elementet tills den rätta temperaturen uppnås igen. Du kan ställa in önskad temperatur med din smartphone eller surfplatta. Många modeller har också möjlighet att ställa in temperaturen manuellt direkt på rumstermostaten.

Fördelarna med smarta rumstermostater

 Smarta rumstermostaterStandard rumstermostater
StyrningTrådlös styrningManuell
Önskad temperatur
Tidsscheman
Utomhusbruk
Energisparningsläge

För vem passar smarta rumstermostater?

Smarta rumstermostater passar perfekt för dig som vill automatisera ditt värmesystem för att öka komforten i hemmet och samtidigt minska energiskostnaderna på ett effektivt sätt. Om du i nuläget inte styr värmen via elementtermostater så är smarta rumstermostater rätt val för dig. Oavsett om du idag styr värmen via trådbunden eller trådlös rumstermostat så kan du ersätta dessa med smarta rumstermostater. Fördelarna är många, med hjälp av analyser av ditt uppvärmningsbeteende kan du spara upp till 30% av energikostnaderna per år. Dessutom ökar komforten eftersom tidsschemat värmer upp rummen utan att orsaka överdriven energiförbrukning.

Fördelarna är många, med hjälp av databaserade algoritmer kan du spara upp till 30% av energikostnaderna per år. Du behöver inte vara så noga med att kontrollera temperaturen, eftersom tidsschemat redan värmer upp rummen utan att skapa överdriven energiförbrukning.

Vad är viktigt att tänka på när det gäller rumstermostater?

Förutom att den smarta rumstermostaten måste kunna fungera tillsammans med andra smarta enheter i hemmet finns det ett antal andra saker som du måste tänka på när du väljer en viss typ av rumstermostat. Exempelvis är det inte alla rumstermostater som är trådlösa och inte alla rumstermostater som kan användas utan en bridge. Tänk därför på följande tekniska faktorer när du ska välja den rumstermostat som passar bäst för ditt hem:

  • Trådlös eller trådbunden
  • Bridge krävs
  • Möjlighet att fastställa tidsscheman
  • Kan integreras med olika värmesensorer
  • Kan styras manuellt
  • Kompatibel med röstassistenter

De smarta rumstermostaterna i en översikt:

 Trådlös anslutningManuell styrningBridge krävsGeofencingTidsschemanKompatibel med Google AssistantKompatibel med Amazon AlexaKompatibel med Apple HomeKit
tado° smart rumstermostatWifi
Netatmo termostatWifi