• Din expert på smarta hem i SverigeDin expert på smarta hem i Sverige
  • Över 1 000 000 nöjda kunderÖver 1 000 000 nöjda kunder
  • Alla produkter är testade av tinkAlla produkter är testade av tink

Kategori

Ekosystem

Pris (kr)

Min
Max

Varumärken

Ljusflöde (lm)

Produktmaterial

Kompatibilitet

Funktioner

Färg på belysning

Sockel

Smart utomhusbelysning

Smart utomhusbelysning får ditt hus att skina

Mörka trädgårdsstigar och oupplysta entréer är ett minne blott tack vare smart utomhusbelysning. Med smarta utomhuslampor behöver du inte längre snubbla över trappsteg och leta efter nyckelhålet. Kort sagt, smart utomhusbelysning ger dig ljus när du behöver det.

Filter

Varför använda smart utomhusbelysning?

Kommer du ofta hem när det har hunnit bli mörkt och är trött på att leta efter rätt nyckel utan belysning? Då är smart utomhusbelysning precis vad du behöver. Optimalt installerad utomhusbelysning garanterar tillräcklig ljusstyrka och ökar både säkerheten och komforten. Väl upplysta ytterdörrar och trädgårdar avskräcker också potentiella inbrottstjuvar. Samtidigt minskar risken för att snubbla i mörkret.

Hur fungerar smart utomhusbelysning?

I princip kan smart utomhusbelysning användas var som helst, men enklast är platserna där du redan har vanlig utomhusbelysning installerad. Du kan till exempel byta ut den vanliga belysningen vid entrén mot en smart glödlampa och automatisera den med tidtabeller eller geofencing. Detta gör du helt enkelt genom att lägga till utomhuslampan i systemet via appen. Sedan kan du ställa in scheman och styra din smarta belysning från appen eller via en smart röstassistent.

Vilka är fördelarna med smart utomhusbelysning?

Med smart utomhusbelysning kan du öka komforten och säkerheten i ditt hem väsentligt. Du kan enkelt styra din utomhusbelysning var du än befinner dig via appen eller röstassistenten. Scheman för soluppgång och solnedgång säkerställer att din utomhusbelysning endast tänds när det är mörkt ute. Förutom tidtabeller kan geo-fencing, som fungerar utifrån avståndet mellan din smartphone och din brygga, se till att du aldrig behöver komma hem i mörker. Dessutom är rörelsedetektorer eller utomhuskameror ett perfekt komplement till din utomhusbelysning. De kan fungera problemfritt tillsammans. Utomhusbelysningen har inte bara till uppgift att öka säkerheten. Med färgade lampor kan du också skapa en unik atmosfär i din trädgård och framhäva ditt hem i ett speciellt ljus.

Fördelarna med smart utomhusbelysning:

  • Styrning via app eller röstassistent
  • Ökad säkerhet i och runt huset
  • Flexibelt utökningsbar
  • Energibesparing genom schemaläggning
  • Smart geofencing-teknik
  • Skapa en unik atmosfär

Vilka typer av smart utomhusbelysning finns det?

Det finns en sak som alla utomhuslampor har gemensamt, de är vädertåliga. Lamporna är därför inte bara motståndskraftiga mot minusgrader utan även mot vatten (stänk). Det finns en rätt lampa för varje ändamål och du kan styra dem alla centralt från appen.

Belysning av stigar med pollare

Se till att vägen till din ytterdörr är upplyst och säker med smarta gångljus och sockelbelysningar. I kombination med rörelsedetektorer eller utomhuskameror kan de slå på sig själva när någon befinner sig på din uppfart. Du kan också sätta på och stänga av dem beroende på soluppgång och solnedgång. På så sätt sparar du energi eftersom lamporna bara är tända när de verkligen behövs.

Vägglampor för utomhusbruk

Välplacerade vägglampor kan verkligen få ditt hem att stråla. De skapar en mysig atmosfär i mörkret och är perfekta som smart uteplatsbelysning. Välj mellan lampor som endast lyser uppåt eller lampor som lyser uppåt och nedåt. Styr lamporna enkelt via appen, en rörelsedetektor eller en röstassistent.

Spotlights

Med de flexibelt placerade utomhusspottarna kan du addera speciella accenter till din utomhusvägg. Få fasaden att lysa eller belys dina vackra blomkrukorna vid ingången. Placera spotsen exakt där du behöver dem och styr dem med den praktiska appen. Du behöver aldrig mer gå runt i trädgården för att tända alla lampor.

Strålkastare

Strålkastare ger ökad säkerhet genom att de lyser upp ett stort område. På så sätt kan du parkera bilen säkert i mörkret och enkelt ta dig från bilen till ytterdörren. Strålkastarna kan också kombineras med en rörelsedetektor för att avskräcka oinbjudna gäster när du inte är hemma. Strålkastare är robusta, kraftfulla och smarta. De ger därför både säkerhet och komfort till hemmet.

Vad ska du leta efter när det gäller smart utomhusbelysning?

Innan du börjar installera smart utomhusbelysning är det viktigt att ha en bra plan. Det är ofta placeringen av uttagen och räckvidden som kan vara begränsande faktorer. Planera därför i förväg vad du vill belysa och hur du ska styra och driva utomhusbelysningen på de önskade platserna. Om du byter ut din vanliga belysning mot smarta alternativ är strömförsörjningen oftast inget problem. För installation av ytterligare utomhusbelysning erbjuder de flesta tillverkare vattentåliga svagströmssystem. Om du vill styra din utomhusbelysning med en röstassistent bör du kontrollera att den önskade belysningen är kompatibel med enskilda leverantörer innan du köper den. Bluetooth-varianten är därför främst avsedd för nybörjare som ännu inte har någon bridge och bara vill använda enskilda lampor. Om du vill ha möjlighet att utöka systemet till flera rum eller till och med hela huset är det bäst att använda Bluetooth-lampor som enkelt kan anslutas till en brygga som har alla funktioner

Smarta strömbrytare

Smart inomhusbelysning kan inte bara styras via din smartphone, utan även via tillgängliga smarta lampknappar. Dessa är antingen direkt anslutna till Wifi-nätverket, via bluetooth eller med bryggan. För att undvika en komplicerad installation kan du använda trådlösa lampknappar. Med dessa kan du tända och släcka ljuset, dimra eller till och med växla mellan olika ljusscener. När du tar bort den trådlösa lampknappen från hållaren fungerar den till och med som en fjärrkontroll. När det gäller att ersätta dina befintliga lampknappar med smarta brytare är det bästa alternativet att använda inbygga lampknappar, som du måste installera precis som vanliga lampknappar.

Vilken smart utomhusbelysning är rätt för mig?

Alla som har en trädgård, balkong eller terrass kan dra nytta av smart utomhusbelysning eftersom den ger dig många möjligheter. Smart utomhusbelysning är ett bra komplement om du redan har smarta hemprodukter, men det är inte alls ett krav. Om du redan använder smart belysning eller till exempel en smart röstassistent, se till att utomhusbelysningen du ska köpa är kompatibel med den. På så sätt kan du säkerställa en smidig och enkel integrering av alla dina smarta hemprodukter.

ZigBee

Den tillförlitliga ZigBee-anslutningen är lämplig för större områden på grund av sin imponerande räckvidd. En stabil anslutning garanteras upp till ett avstånd på 100 meter, så en stor trädgård är inget problem.

Bluetooth

Lampor som ansluts till din smartphone via Bluetooth är särskilt lämpliga för din uteplats eller veranda. Eftersom räckvidden för denna anslutning endast är cirka 10 meter bör de inte monteras på för stort avstånd. Den stora fördelen med Bluetooth-lampor är dock att du inte behöver någon brygga för att styra lamporna.