• Din expert på smarta hem i SverigeDin expert på smarta hem i Sverige
  • Över 1 000 000 nöjda kunderÖver 1 000 000 nöjda kunder
  • Alla produkter är testade av tinkAlla produkter är testade av tink

Kategori

Ekosystem

Pris (kr)

Varumärken

Kompatibilitet

Fönster- och dörrsensorer

Smarta sensorer för dörrar och fönster

Med smarta dörr- och fönstersensorer vet du alltid om din dörr eller ditt fönster är öppet eller stängt. På så sätt kan du göra ditt hem säkert och samtidigt spara energi.

Filter

Varför behöver jag en smart dörr- och fönstersensor?

En dörr- och fönstersensor känner av om din dörr eller ditt fönster är stängt eller öppet. Denna information kan antingen hjälpa din smarta uppvärmning eller vara en del i ett större säkerhetssystem. Sensorerna lämpar sig i största allmänhet som en utlösare i ett smart hem, t.ex. genom att aktivera belysning, elementen eller larmet.

Så här installerar du en smart dörr- och fönstersensor (steg-för-steg)

  1. Lägg till dörr- och fönstersensorn till det befintliga ekosystem.
  2. Välj installationsplats
  3. Montera dörr- och fönstersensoren så att produktens båda delar är på samma höjd på fönstret eller dörren.

Hur kan en dörr-/fönstersensor integreras effektivt i ditt smarta hem-system?

En dörr- och fönstersensor gör ditt smarta hem ännu bättre. Du kan använda informationen om huruvida din dörr eller ditt fönster är stängt eller öppet antingen för att göra din uppvärmning smartare eller din säkerhet bättre. Om dörren eller fönstret är öppet avbryts uppvärmningen tills allt är stängt igen - om inte denna funktion är integrerad i elementtermostaten, vilket är fallet hos vissa tillverkare. En dörr- och fönstersensor stöder också ditt säkerhetssystem. Den fungerar till exempel tillsammans genom en app som skickar ett meddelande om ditt takfönster fortfarande är öppet när det regnar. En dörr- och fönstersensor utlöser också tidigare förinställa scenarier och ger dig viktig information.