• Din expert på smarta hem i SverigeDin expert på smarta hem i Sverige
  • Över 1 000 000 nöjda kunderÖver 1 000 000 nöjda kunder
  • Alla produkter är testade av tinkAlla produkter är testade av tink

Kategori

Ekosystem

Pris (kr)

Min
Max

Kompatibilitet

Anslutningsmöjligheter

Funktioner

Wifi-soundbars

Storslaget ljud utan kablar

Skapa din egen personliga bioupplevelse i vardagsrummet - med smarta soundbars. I kombination med din TV optimerar de ljudet och spelar upp inte bara din musik perfekt, utan även serier och filmer. De trådlösa soundbars är utformade för att alltid ge det bästa ljudet i ditt vardagsrum.

Filter

När är en trådlös soundbar rätt val?

Placera dina trådlösa soundbars flexibelt där du vill ha dem. På så sätt får du det perfekta ljudet i kombination med det moderna, kabelfria utseendet. På så sätt undviker du oattraktiva områden fulla av kablar - och ditt hem ser automatiskt mycket snyggare ut. Naturligtvis kan du också ansluta flera soundbars till varandra för att utöka ditt ljudsystem.

Hur fungerar trådlösa soundbars?

Soundbars är mycket mer än bara smarta ljudsystem. Tack vare de olika gränssnitten till appar och röstassistenter har du alltid möjlighet att justera alla inställningar enligt dina intressen. Med trådlösa ljudsystem kan du uppleva surroundljud i dina egna fyra väggar. Och det bästa är att trots trådlös data- och ljudöverföring upplever du ingen kvalitetsförlust.

Vilka är fördelarna med trådlösa soundbars?

Soundbars är en riktig mångsidig högtalare och erbjuder mycket mer än till exempel en vanlig Bluetooth-högtalare. Som namnet "trådlös" antyder har dessa soundbars inga onödiga kablar. Det ger dem inte bara ett högkvalitativt och elegant utseende, utan innebär också att du inte behöver oroa dig för var du ska placera dem i framtiden. Trådlöst och kompakt - det är så det moderna multiroom-systemen fungerar.

Fördelarna med trådlösa soundbars i korthet

  • Flexibla anslutningsalterntiv (HDMI/Optisk)
  • Surroundljud utan extra högtalare
  • Kan enkelt utökas efter behag
  • Trådlösa anslutningar
  • Mångsidig streaming via Spotify, Youtube Music m.fl.
  • High-end design med kristallklart ljud
  • Multiroom-kompatibel

Jämförelse av trådlösa soundbars

Ta hem biografen med trådlösa soundbars. Upplev serier och filmer med oförglömligt ljud mellan dina egna fyra väggar. Vill du ha mer ljud? Inga problem - högtalarna kan enkelt byggas ut till ett riktigt hemmabiosystem, inklusive en 5.1-uppsättning. Dessutom styrs de alla med en app och vissa är utrustade med Multiroom- och Trueplay-funktionen.

 Sonos BeamSonos Arc
Mått69x651x100 mm87x1142x116 mm
Fysiska anslutningarHDMI-eARC/ARC & Optisk Adapter, Ethernet-portHDMI-eARC/ARC & Optisk Adapter, Ethernet-port
AnslutningWifiWifi
DiskanterEn centralt placerad diskant för ett klart högfrekvensregister.Tre diskanter med sidenkupoler för tydliga höga frekvenser och kristallklart tal.
BashögtalareFyra elliptiska mid-woofers för naturlig återgivning av frekvenser i mellanregistret och optimerat ljud vid lägre frekvenser.Åtta elliptiska woofers för naturlig återgivning av vokala frekvenser i mellanregistret och djup, fyllig bas.
Passiva elementTre passiva element förstärker låga frekvenser för att ge balanserat, kraftfullt ljud.-
Surroundformat5.15.1
LjudformatStereo PCM, Dolby Digital, Dolby Digital Plus, Dolby Atmos (Dolby Digital Plus), Dolby Atmos*, Dolby TrueHD*, Dolby Atmos (TrueHD)*, flerkanalig PCM*, Dolby flerkanalig PCM* (* HDMI eARC-anslutning krävs.)Stereo PCM, Dolby Digital, Dolby Digital Plus, Dolby Atmos (Dolby Digital Plus), Dolby Atmos*, Dolby TrueHD*, Dolby Atmos (TrueHD)*, flerkanalig PCM*, Dolby flerkanalig PCM* (* HDMI eARC-anslutning krävs.)
Wiedergabeformat5.1 Surround-SoundStereo, Dolby Digital 5.1, Dolby Atmos
RöstassistenterGoogle Assistant, Siri, Amazon AlexaGoogle Assistant, Siri, Amazon Alexa
MonteringFristående, väggmonteradFristående, väggmonterad

Sonos Beam Gen. 2: Den senaste generationen av Sonos Beam är en kompakt soundbar som du ansluter till din TV eller stereo. De två röstassistenterna Amazon Alexa och Google Assistant är redan integrerade i den smarta högtalaren. När du streamar med AirPlay 2 kan du använda Siri på en iOS-enhet för att styra soundbaren. Förutom röstkommandon kan du även styra Beam via appen, AirPlay 2 eller en fjärrkontroll. Sonos har installerat totalt fyra elliptiska mellanhögtalare i Beam, som också återger lägre frekvenser, en diskant och tre passiva radiatorer för en fylligare bas. Ljudupplevelsen är särskilt högkvalitativ tack vare 3D Surround Sound och Dolby Atmos.

Sonos Arc: Sonos Arc är en förstklassig soundbar som imponerar med en otrolig ljuddiversitet och fyllig bas. Med sin bredd på 1,14 meter ryms totalt elva digitala klass D-förstärkare som stöder Arcens åtta elliptiska woofers vilket resulterar i en tydlig återgivning av talfrekvenser i mellanregistret och en fyllig bas. Två av förstärkarna är riktade uppåt, vilket sägs ge 3D-ljud. Det multidirektionella ljudet möjliggörs av soundbarens 270° välvda framsida. Dessutom stöder premium-soundbaren Dolby Atmos-standarden, vilket gör ljudet ännu mer realistiskt - precis som på bio.

Vad är bra att tänka på när det gäller trådlösa soundbars?

När du väljer din trådlösa soundbar bör du se till att den smarta högtalaren är kompatibel med ditt befintliga Smart Home-system. Du bör också vara medveten om att soundbaren endast fungerar trådlöst när du spelar upp musik via din smartphone. För att spela upp ljud från en TV krävs fortfarande en kabel.

Stryning via Google Assistant

I de flesta fall behöver du ingen extern Smart Speaker för att styra din trådlösa Soundbar via röstkommandon eftersom röstassistenten redan är integrerad. Säg till exempel "OK Google, spela nästa låt på Spotify". I motsvarande app kan du välja mellan många olika streamingtjänster och använda dem utan att behöva gå in i en annan app.

Amazon Alexa och Apple HomeKit

Att använda Alexa som röstassistent har samma krav som Google Assistant. Vissa högtalare har det redan integrerat, andra inte. Du lägger till Sonos Skills i Alexa-appen och söker sedan efter dina Sonos-enheter. Tack vare Sonos integrering i Apple HomeKit kan du också styra dina smarta högtalare via HomeKit-appen, röstassistenten Siri eller Airplay 2. Om du vill lägga till nya Sonos-produkter i appen går du till "Sök enhet" och sedan till "Kod saknas".

If This Then That

Automatiseringstjänsten "If This Then That" ger möjlighet att koppla ihop många smarta enheter och appar med varandra och utlösa dem med definierade åtgärder. Du har nästan oändliga möjligheter. Du kan till exempel ange att din favoritstation ska spelas när du ger röstkommandot "Slå på radion" till din röstassistent. Eller så kan du ställa in den så att den spelar din favoritlåt så snart din smartphone befinner sig inom 20 meter från ditt hem. På så sätt kommer du alltid att mötas av bra musik.

Tillbehör

Kan du inte dela med dig av ditt konventionella system eller dina högtalare? Det är inget problem, för du behöver fortfarande inte avstå från smart musikupplevelser. Våra märken erbjuder också enheter för att utöka systemet och matcha de trådlösa soundbars. Detta ger dig möjlighet att göra konventionella högtalare till en del av ditt smarta hem.

Vilken trådlös soundbar är rätt för mig?

För stora rum: Sonos Arc är idealisk för större rum, till exempel vardagsrummet. Med unika funktioner som en 270° välvd front och två uppåtriktade högtalare får du ett flerdimensionellt ljud och en unik lyssningsupplevelse.

För små rum: Den något mindre Sonos Beam är idealisk för medelstora och små rum. Den erbjuder mångsidiga kontrollalternativ och är en förstklassig högtalare under TV:n. Den speciellt utformade programvaran justerar ljudet för att framhäva den mänskliga rösten, vilket hjälper dig att följa filmens handling.

Den kompletta utrustningen: De trådlösa soundbarsen finns inte bara att köpa individuellt, utan även i kombination med andra smarta högtalare och subwoofers. På så sätt kan du utrusta hela vardagsrummet med ett fullfjädrad ljudsystem och njuta av veckans filmkvällar med överlägset ljud.