• Din expert på smarta hem i SverigeDin expert på smarta hem i Sverige
  • Över 1 000 000 nöjda kunderÖver 1 000 000 nöjda kunder
  • Alla produkter är testade av tinkAlla produkter är testade av tink

Kategori

Ekosystem

Pris (kr)

Min
Max

Varumärken

Kompatibilitet

Rörelsedetektorer

Smarta rörelsedetektorer för maximal säkerhet hemma

Smarta rörelsedetektorer används inom olika områden för smarta hem som exempelvis inbrottsskydd, belysning eller uppvärmning. De intelligenta sensorerna skapar ökad komfort, kontroll och framför allt säkerhet i ditt smarta hem.

Filter

Varför smarta rörelsedetektorer?

Förutom intelligenta övervakningskameror, brand- och vattendetektorer kompletterar smarta rörelsedetektorer hela ditt säkerhetssystem. Medan konventionella rörelsedetektorer ofta styrs manuellt och har ett begränsat antal funktioner, har smarta rörelsedetektorer flera fördelar och tilläggsfunktioner.

Hur fungerar smarta rörelsedetektorer?

De integrerade elektroniska sensorerna i smarta rörelsedetektorer arbetar aktivt med elektromagnetiska vågor (högfrekventa vågor eller dopplerradar) eller med ultraljud. Passiva sensorer känner av den osynliga infraröda värmestrålningen och utlöser en impuls så snart värmekällan förändras. Kombinationer av de enskilda modellerna används ofta och kompletteras med övervakningskameror.

Fördelarna med smarta rörelsedetektorer:

  • App-styrning
  • Möjlighet att bygga ut systemet
  • Meddelanden i realtid
  • Undviker falska larm
  • Trådlös driftsättning
  • Standarder för säkra anslutningar
  • Tillförlitliga svar
  • Exakta sensorer

Rörelse- och ljusmätning

Både rörelse- och närvarodetektorer mäter kontinuerligt den omgivande aktiviteten och reagerar med liknande känslighet. Rörelsedetektorer stänger av ljusmätningen efter en viss tid när rörelse uppmäts. Den optimala platsen för rörelsedetektorer är därför rum med lite dagsljus. Närvarodetektorer reagerar däremot ännu snabbare och slår på ljusmätningen samtidigt som rörelsemätningen. Dessutom skiljer närvarodetektorer mellan naturligt och artificiellt ljus. Detta innebär att man vid behov kan skapa scenarier som reagerar beroende på den omgivande belysningen. Ideala platser för närvarodetektorer är rum med mycket ljus.

Singel- och multisensorer

De flesta smarta rörelsedetektorer har singel-sensorer som kontinuerligt fokuserar på ett mätområde och har ett mindre antal funktioner än multisensorer. Om du däremot vet exakt att du bara vill registrera rörelser i ditt hem är smarta rörelsedetektorer precis vad du behöver. Dessutom har multisensorer andra funktioner, t.ex. att dämpa ljuset eller spela in ljud eller bilder. Du har också möjlighet att koppla ihop flera närvarodetektorer, som då arbetar tillsammans och lyser individuellt när rörelse upptäcks där. De automatiska åtgärderna från de olika sensorerna har fördelen att din energiförbrukning blir betydligt lägre.

Utökningar tack vare tillbehör

De många rörelsedetektorerna fungerar vanligtvis oberoende av varandra. Förutom själva enheten och installationsinstruktionerna ingår ofta monteringstillbehör för flexibel vägg- eller takmontering. Beroende på rummets konstruktion är det också möjligt att placera en rörelsedetektor på skåp eller bord utan montering. För vissa smarta detektorer finns det dock ett behov av en central enhet som styr och ansluter alla smarta enheter i ditt hem. Det är dock inte bara centralenheter som fungerar som tillbehör till smarta rörelsedetektorer. Kameror, belysning eller larmsirener som integrerar en rörelsedetektor i ett smart ekosystem är också utmärkta.

Vilken smart rörelsedetektor är rätt för mig?

Inomhus vs. utomhus

För snabba reaktioner i huset och trädgården - smarta rörelsedetektorer upptäcker inte bara aktiviteter i din omedelbara omgivning, de utför också en rad olika uppgifter inomhus och utomhus i ditt hem. Dessa enheter är oumbärliga när det gäller säkerhet. Rörelsedetektorer som är avsedda för inomhusbruk är ofta billigare eftersom de inte behöver uppfylla lika höga IP-standarder som utomhusdetektorer. IP-skyddsklassbeteckningen syftar till väderbeständighet. Smarta rörelse- och närvarodetektorer för utomhusbruk är idealiska i kombination med övervakningskameror eller larmsirener som meddelar dig omedelbart, till och med innan du når fram till ytterdörren till ditt hem.

Fristående produkt vs. startpaket

Rörelsedetektorer kombineras lämpligen med IP-kameror eller sensorer. Bilderna skickas sedan till din smartphone så att du kan avgöra om det är en oönskad besökare eller inte. Om signalen från routern inte räcker till för att förse hela huset med Wifi kan signalförstärkare också användas som en förlängning. På så sätt skapas ett smart säkerhetssystem på nolltid. Med hjälp av ett modernt gränssnitt kan du definiera regler för en mängd olika tillämpningsscenarier, oavsett om du bara vill bli informerad om vad som händer i huset eller om du vill ingripa aktivt. Det är en trygg känsla att veta att allt är bra i hemmet.

App-meddelande vs. akustiskt larm

De flesta smarta rörelsedetektorer har en mobilapp för att övervaka och styra ditt hem. I kombination med andra trådlösa enheter och styrd av en smartphone kan du slå på och stänga av säkerhetssystemet var som helst och när som helst och få ett omedelbart meddelande i nödsituationer. Ett användargränssnitt i appen ger dig tillgång till alla enheter i nätverket. På så sätt kan du till exempel hämta foton, videor eller ljudinspelningar som initierades av rörelsedetektorn. Ett snabbt alternativ är rörelsedetektorer med ett integrerat larm som omedelbart utlöser en akustisk signal.