• Din expert på smarta hem i SverigeDin expert på smarta hem i Sverige
  • Över 1 000 000 nöjda kunderÖver 1 000 000 nöjda kunder
  • Alla produkter är testade av tinkAlla produkter är testade av tink

Kategori

Ekosystem

Pris (kr)

Min
Max

Varumärken

Kompatibilitet

Funktioner

Färg på belysning

Sockel

Smarta taklampor

Taklampor är viktigt för ditt smarta belysningssystem

Om du vill lysa upp ett rum på ett smart sätt behöver du nödvändigtvis inte ha ett avancerat belysningssystem med många lampor, det räcker oftast med en smart taklampa för att göra detta effektivt. Det finns många olika smarta taklampor med varierande stilar och med olika funktioner.

Filter

Varför ska du välja smarta taklampor?

Smarta taklampor är inte svårare att installera än traditionella lampor. Trots de smarta funktionerna är de smarta taklamporna inte heller komplicerade att använda. En manual följer med i förpackningen som guidar dig genom den enkla installationsprocessen. Utöver installationen är det också enkelt att integrera dem i ditt ekosystem via appen. Alla nödvändiga tillbehör ingår och du kan börja skapa din personliga scheman för din smarta taklampa på direkten.

Hur fungerar smarta taklampor?

Till skillnad från konventionella taklampor kan du styra smarta lampor via appen eller genom röstkommandon. Beroende på märke och kompatibilitet kan du skapa belysningsscenarier och tidstabeller som passar dina individuella behov. Först monterar du de smarta taklamporna precis som traditionella taklampor. Därefter ansluter du dem till appen. Beroende på lampan och dess funktionalitet har du ännu fler alternativ, t.ex. integrering av röstassistenter eller fjärrkontroll.

Vilka är fördelarna med smarta taklampor?

Smarta taklampor är inte bara mer ekonomiskt, utan de är också fullmatade med smarta funktioner. Du kan t.ex. ställa in belysningsscenarier som gör att du med en knapptryckning kan få fram dina favoritkombinationer av färgtemperatur och ljusstyrka. Du kan också ställa in tidtabeller så att lamporna tänds och släcks automatiskt vid önskade tidpunkter. Detta är möjligt på många olika sätt, till exempel genom att ge intryck av att du är hemma när du är på semester. Det ökar inte bara din komfort utan också din säkerhet.

  • Enkel installation
  • Fjärrstyrning
  • App- och röststyrning
  • Justerbar färgtemperatur och ljusstyrka
  • Ökad säkerhet
  • Snygg design
  • Lätt integrering i ditt smarta ekosystem

Vad ska jag leta efter i smarta taklampor?

Anslutnings- och styrningsalternativ

Styrningen för smarta taklampor är väldigt mångsidig. Många av de välkända belysningssystemen har en egen fjärrkontroll, men även din smartphone kan användas för styrning. På så sätt kan du ställa in scenarier och automatiseringar för taklamporna. Lampor som är anslutna till en bridge kan du styra från vart som helst i världen så länge du har tillgång till internet. Med deras iOS- eller Android-appar kan du styra upp till 50 enheter samtidigt. Bluetooth-lampor kräver ingen brygga, men de kan bara styras när du är i närheten och endast 10 lampor kan styras åt gången.

Ljusscener och tidsscheman

En av de mest användbara funktionerna för smart belysning är möjligheten att ställa in ljusscener. När du har hittat den perfekta färgen eller nyansen av vitt och ljusstyrka för exempelvis en filmkväll kan du spara den kombinationen som en ljusscen. Nästa gång du ska ha en filmkväll kan hämta denna ljusinställning med endast en knapptryckning. Dessa ljusscener kan också spela en roll för de tidsscheman som du kan ställa in för din smarta belysning. Med den universella webbtjänsten IFTTT ("If This Then That") kan du integrera din taklampa i ditt smarta hem så att när du låser upp ditt smarta lås tänds lampan eller aktiveras en särskild ljusscen.

Tillbehör

Det finns flera tillbehör till smarta taklampor. Det handlar bland annat om dimrar som styr ljusstyrkan, fjärrkontrollers, olika typer av en bridge och smarta högtalare. En fjärrkontroller gör det särskilt enkelt för dina vänner och familjemedlemmar att styra ditt smarta belysningsystem i hemmet, eftersom de inte behöver ladda ner appar eller komma åt dem. Genom att ansluta din taklampa till en smart högtalare kan du använda Google Assistant, Amazon Alexa eller Apple HomeKit för att styra lampan med röstkommandon. En bridge är nödvändig för vissa lampor, med Bluetooth-lampor kan du ansluta flera lampor till varandra med hjälp av en bridge och få tillgång till ytterligare funktioner.

Spotlights

Det praktiska med spotlights är att du vanligtvis kan vinkla dem för att skapa en ljusaccent precis där du vill ha den. Det finns också spotlights som du installerar i taket. Dessa typer av spotlights tar nästan ingen plats alls, vilket kan vara användbart om du behöver smart belysning i ett rum med lågt tak.