• Din expert på smarta hem i SverigeDin expert på smarta hem i Sverige
  • Över 1 000 000 nöjda kunderÖver 1 000 000 nöjda kunder
  • Alla produkter är testade av tinkAlla produkter är testade av tink

Kategori

Ekosystem

Pris (kr)

Min
Max

Varumärken

Ljusflöde (lm)

Kompatibilitet

Funktioner

Färg på belysning

Sockel

Belysning

Smart belysning för hemmet

Har du redan lagt dig men glömt att släcka ljuset? Tack vare den smarta belysningen kan du nu släcka från sängen och slippa gå upp igen. Slå bara på eller av lampan, ändra ljusfärg eller dimra den med din smartphone eller genom röststyrning. För ännu mer komfort kan du skapa smarta scenarier och tidsinställningar.

Filter
...

Förbättra atmosfären och komforten i ditt hem samtidigt som du sparar pengar.

Har du redan lagt dig för kvällen, men glömt lamporna på? Med smart belysning är detta inget problem. Det är bara att släcka ljuset med din smartphone.

Vad är smart belysning?

Belysning är en viktig del av vårt dagliga liv. Så varför inte använda det på ett smart sätt? Med belysning som är ansluten till en smartphone är det möjligt att tända och släcka, optimera energiförbrukningen, dimra ljuset eller ändra färgen. Med endast en knapptryckning eller med röststyrning kan du enkelt styra ljuset.

Hur fungerar styrningen av din smarta belysning?

Du kan styra din smarta belysning på olika sätt.

Smart styrning via bluetooth

Via bluetooth är de olika lamporna anslutna till varandra och till din smartphone. Det finns alltså inget behov av Wifi eller liknande.

Styrning av din belysning med Zigbee-standarden

Zigbee är en speciell typ av trådlös nätverksanslutning. De olika enheterna ansluts till varandra med detta. Anslutningen kan också styras via din smartphone.

Belysningen styrs med en app på din smartphone. De olika märkena erbjuder därför sina egna appar. Om du föredrar att använda alla dina smart produkter med en enda app bör du också använda HomeKit-kompatibla enheter när det gäller lampor. På detta sätt integreras all din belysning till ett system.

Vilka typer av smart belysning finns det?

Den traditionella glödlampan lämpar sig naturligtvis för smart belysning. Men det finns även andra belysningsprodukter som bidrar till ett smart hem:

Smart belysning:

Oavsett om det är glödlampor eller fluorescerande lampor, så är typisk belysning också tillgänglig för ditt smarta hem. De är energisnåla och kan styras från soffan eller på språng med din smartphone. Läs mer om smarta glödlampor.

Tillbehör för smart belysning:

Det är inte bara lampor som tillhör smart belysning. Smarta uttag, strömbrytare, fjärrkontroller och Wifi-förstärkare hjälper också till att optimera din belysning och göra ditt hem smartare.

Varför smart belysning?

Energisnålt, styrbart från din smartphone från vilken plats som helst och enkla att använda samt installera.

Är du inte säker på att du släckte ljuset när du lämnade huset? Med smart belysning är detta inget att oroa sig över. Kontrollera enkelt statusen på dina lampor, stäng av dem, dimra dem eller ändra färgen med din smartphone, vart du än befinner dig. Dessutom hjälper smart belysning dig att spara energi och göra din ljusanvändning effektiv och intelligent.