• Din expert på smarta hem i SverigeDin expert på smarta hem i Sverige
  • Över 1 000 000 nöjda kunderÖver 1 000 000 nöjda kunder
  • Alla produkter är testade av tinkAlla produkter är testade av tink

Kategori

Ekosystem

Pris (kr)

Min
Max

Varumärken

Kompatibilitet

Anslutningsmöjligheter

Funktioner

Smarta högtalare

Smarta högtalare för ditt skräddarsydda ljudsystem

Skapa ditt eget individuella musiksystem för hemmet med smarta högtalare. Smarta högtalare är lätta att ansluta och kan ofta styras med röstkommando.

Filter

Vad är Smarta högtalare?

Smarta högtalare är högtalare med en integrerad röstassistent. Du kan inte bara styra musikuppspelning med röstkommando. Du kan också styra andra kompatibla Smart Home-enheter med din röst. Dessutom hjälper röstassistenten dig i vardagen med påminnelser om möten, väderleksrapporten eller en sammanfattning av nyheterna kl. 20.00.

Användningsområden för smarta högtalare

Högtalare: En högtalare används främst för att spela upp ljudmaterial. Du kan strömma musik, radioprogram och podcasts. Du kan också ansluta högtalaren till en bildskärm för att spela upp ljudet från filmer och serier via din smarta högtalare. Svaren från röstassistenten spelas också upp via högtalaren.

Hjälp i vardagen: Använd den integrerade röstassistenten för att organisera din vardag. Du kan kontrollera och ändra möten i din kalender med röstkommando och be assistenten skicka en påminnelse om ett möte. Innan du går hemifrån på morgonen kan du fråga röstassistenten om trafik och väder. Säg till exempel: "Okej Google, vad är temperaturen?". Röstassistenten svarar: "Det är 15 grader i Berlin just nu".

Smart Home-styrning: Anslut dina kompatibla Smart Home-enheter, t.ex. lampor, uttag eller andra högtalare, med din röstassistent. På så sätt kan du enkelt styra enheterna med röstkommando. Säg till exempel: "Alexa, blått ljus i hallen" eller "Siri, sätt på kaffemaskinen".

Detta gör Smarta högtalare speciella:

  • Enkel inställning: Smarta högtalare installeras snabbt och kan enkelt ställas in via en smartphone-app.
  • Röstkommandon: Styr musikuppspelningen med din röst.
  • Smart Home-styrning: Med en integrerad röstassistent kan du styra dina Smart Home-enheter med röstkommando.
  • Musikstreaming: Du behöver inte ansluta en CD-spelare eller iPod till högtalaren, utan väljer bara din favoritmusikströmningstjänst via en smartphone-app eller röststyrning.
  • Flexibelt utbyggbar: Lägg till fler högtalare eller andra Smart Home-enheter i systemet när som helst.

Röstassistenter i jämförelse

Google Assistant

Mit einem simplen „Okay Google“ oder „Hey Google“ aktivierst Du den Google Assistant. Der smarte Sprachassistent unterstützt Dich im Alltag und fungiert gleichzeitig als Steuerzentrale für Dein Smart Home. Organisiere per Sprachbefehl Deinen Google Kalender oder spiele Deine Lieblingsmusik ab.

Amazon Alexa

Över 100 000 färdigheter finns tillgängliga för Alexa för att anpassa röstassistenten till dina personliga behov. Färdigheter är program som du kan starta med röstkommando, till exempel en virtuell receptbok eller en sammanfattning av dagens nyheter. Du kan välja mellan fyra aktiveringsord som Alexa ska svara på: "Alexa", "Echo", "Computer" eller "Amazon".

Apple HomeKit

Apple HomeKit är det rätta valet för alla hängivna Apple-fans. Apples egen smarta högtalare, HomePod mini, kan fungera som kontrollcentral för ditt Apple HomeKit-system. Eftersom systemet är utformat enbart för användning med Apple-enheter fungerar kontrollen sömlöst på din iPhone, iPad, Mac och till och med din Apple Watch. Genom att använda HomePod mini som en hubb kan du få tillgång till dina smarta hem-enheter när du är på språng.

Vilka musikstreamingtjänster stöds?

 Google AssistantAmazon AlexaApple HomeKit
Apple Music
Spotify
Google Play Music
Amazon Music
Deezer
YouTube Music

Rätt högtalare för varje tillfälle

WiFi-högtalare

Wi-Fi-högtalare är det perfekta valet för att lyssna på musik i hemmet. I de flesta fall är röstassistenterna redan integrerade i högtalaren så att du inte bara kan spela upp musik via din favoritmusikstreamingtjänst med hjälp av röstkommandon, utan också styra dina smarta hem-apparater. Eftersom Wi-Fi-högtalare är utformade för hemmet är de vanligtvis trådbundna och kan inte användas på resande fot utan strömanslutning.

tink tipsar

WiFi-högtalare in action

Sätt upp en trådlös högtalare i köket för att göra matlagningen lite roligare. Du behöver inte bläddra i kokboken eller bläddra i din smartphone med feta fingrar, utan kan helt enkelt låta din röstassistent läsa upp recepten för dig. Och medan pastan kokar kan du ta en liten danspaus med din favoritmusik.

En jämförelse av utvalda Wi-Fi-högtalare:

 Google Nest MiniSonos One
RöstassistentGoogle AssistantAmazon Alexa, Google Assistant
Uppspelning
via Bluetooth
möjligt
360° ljud Surroundljudkänsla med Trueplay (endast iOS)

Bluetooth-högtalare

Med en Bluetooth-högtalare behöver du inte oroa dig för att musiken ska bli svag för att internet är långsamt igen. De flesta högtalare med Bluetooth-stöd har ett inbyggt uppladdningsbart batteri, så du kan ta med dig dem för att lyssna på musik när du är på språng.

tink tipsar

Bluetooth-högtalare in action

En dag vid sjön finns det en sak som inte får fattas: rätt musik. Bluetooth-högtalare passar perfekt för detta ändamål eftersom de får sin strömförsörjning genom ett integrerat uppladdningsbart batteri. Dessutom spelar det ingen roll om högtalaren får några droppar vatten när den används i roddbåten. De flesta högtalare med Bluetooth-funktion är vattentäta.

Soundbar

Det är dags att fixa förstklassigt ljud till din TV. Soundbars är mycket lämpliga för detta eftersom de uttryckligen utvecklades för hemmabioanvändning. De smala, långsträckta högtalarna är vanligtvis placerade direkt under skärmen. Med surroundljud upplever du filmens händelser på en rumslig nivå. De integrerade högtalarna sprider ljudet runt omkring dig på ett sådant sätt att det känns som om du sitter mitt i händelsen.

En jämförelse av utvalda soundbars:

 Sonos BeamSonos Arc
Integrerade
röstassistenter
Amazon Alexa, Google AssistantAmazon Alexa, Google Assistant
Bredd65,1 cm114,17 cm
AnslutningWifiWifi
Dolby Atmos
MonteringFristående, väggmonteradFristående, väggmonterad

Subwoofers

Inget ljudsystem är komplett utan en genomträngande, kraftfull bas. Subwoofers är konstruerade enbart för att återge låga frekvenser. Utrusta din hemmabio med en subwoofer och upplev dina favoritfilmer med ett mer intensivt ljud. Du kan ansluta smarta subwoofers till dina högtalare utan kablar med wifi.

Smart Display

Smart Displays adderar en skärm till röstassistentens funktioner. Med en smart display har du alltid dina möten, väderleksrapporten och mycket annat inom räckhåll. Du kan till och med spela upp videor och filmer och styra dina Smart Home-enheter med ett fingertryck.

tink tipsar

Smart Displays in action

Säg "Okej Google, hur blir vädret i morgon?" och Google Assistant ger dig väderprognosen via högtalarna. Dessutom visar din Smart Display all viktig information om vädret på skärmen.

En jämförelse av utvalda Smarta Displays:

 Google Nest HubXiaomi Mi Smart Clock
Displaystorlek7 tum4 tum
RöstassistentGoogle AssistantGoogle Assistant

Märken för smarta högtalare och deras produkter

Google Nest

Google Nest-högtalarna är den perfekta utgångspunkten för ditt smarta hemsystem. Med inbyggd Google Assistant och en kraftfull högtalare kan du inte bara spela musik med röstkommando, utan också organisera dina möten eller lyssna på fotbollsresultaten från dagen innan. Integrera enkelt dina nya smarta högtalare i system med flera rum, rutiner och automatiseringar i hela hemmet.

Sonos

Sonos högtalare är kända för sin höga kvalitet. Oavsett om det är en trådlös högtalare, Bluetooth-högtalare eller subwoofer får du ett otroligt bra ljud. Tack vare kompatibiliteten med alla vanliga ekosystem för smarta hem kan dina nya Sonos-högtalare integreras på ett bekvämt och flexibelt sätt.

Xiaomi

Med ett bra pris-prestandaförhållande erbjuder Xiaomi dig väl avrundade högtalare med ett modernt utseende. Tack vare kompatibiliteten med många populära ekosystem för smarta hem och den enkla användningen kan de smarta högtalarna enkelt integreras i ett befintligt system.