• Din expert på smarta hem i SverigeDin expert på smarta hem i Sverige
  • Över 1 000 000 nöjda kunderÖver 1 000 000 nöjda kunder
  • Alla produkter är testade av tinkAlla produkter är testade av tink

Kategori

Ekosystem

Pris (kr)

Min
Max

Varumärken

Kompatibilitet

Anslutningsmöjligheter

Funktioner

Antal termostater

Termostater för golvvärme

Alltid varma fötter tack vare smarta termostater för golvvärme

Varmt golv, varma fötter - golvvärme bidrar till en rejäl höjning av livskvaliteten hemma. Men varma fötter är inte den enda fördelen, golvvärmen kan ersätta dina element hemma vilket ökar flexibiliteten i dina rum. Med dessa termostater för golvvärme kan du göra din golvvärme smart - med allt vad det innebär - och spara pengar och energi på samma gång!

Filter

Vad gör en rumstermostat för golvvärme?

Precis som för ett värmeelement behöver du en styrenhet, en rumsgivare och en koppling för att styra och justera golvvärmens temperatur. Givaren mäter rumstemperaturen, styrenheten jämför den med inställningsvärdena och beroende på detta justerar ställdonet din uppvärmning. Vid golvvärme kombineras ofta givare och styrenhet i en enda: rumstermostaten. Du använder rumstermostaten för att ställa in temperaturen på golvvärmen till den exakta graden. Genom att byta ut dina gamla termostater för golvvärmen till nya smarta termostater öppnar du upp för en helt ny värld av funktioner som till exempel styrning via smartphone, geofencing och detektering av öppna fönster. Nedan finner du en lista med ännu fler funktioner som de smarta termostaterna erbjuder.

Hur skiljer sig smarta golvvärmetermostater från andra?

funktionerAnalog eller digital rumthermostatSmart rumthermostat
Manuell styrning
Tidsplaner
(endast digitalt)
styrning via Smartphone
Fjärrkontroll
Energisparläge
Geofencing
Detektering av öppet fönster
Röstkontroll
Mätning av din luftkvalitet
Integrering i det smarta hemmet

Manuella rumstermostater styrs analogt, t.ex. med hjälp av ett hjul. Med digitala termostater kan du också ställa in tidsscheman. Smarta rumstermostater erbjuder ännu mer bekvämlighet och flexibilitet. Förutom styrning direkt på den smarta termostaten kan du också styra golvvärmen via röstkommando som stöds av alla de tre vanligaste röstassistenterna (Google Assistant, Amazons Alexa och Siri från Apple HomeKit). Du kan styra den smarta värmen mer flexibelt via din smartphone med hjälp av en app. På så sätt kan du till och med justera rumstemperaturen när du är på språng. Vad sägs om att komma hem från semestern till ett varmt hem? Tack vare geofencing kan den här funktionen också automatiseras så att du alltid kommer in i ett varmt hem utan någon ytterligare ansträngning.

Fördelarna med smarta termostater för golvvärme i korthet

  • Enkel eftermontering av befintliga värmesystem
  • Flexibel styrning via appen
  • Röststyrning via Google Assistant, Amazons Alexa och Apple HomeKits Siri
  • Upp till 30 procent kostnadsbesparingar
  • Översikt över energiförbrukningen
  • Massvis med funktioner som t.ex. scheman, geofencing och automatik
  • Jämn värmefördelning
  • Integrering i ditt Smart Home-system

Smart uppvärmning är hållbar uppvärmning

Med smart golvvärme värmer du bara när det behövs och fryser aldrig eftersom de smarta termostaterna anpassar sig till ditt beteende. Till exempel är värmen inte påslagen när du inte är där eller när fönstren är öppna. Detta kan spara mycket energi och därmed upp till 30 procent av uppvärmningskostnaderna per år. Dessutom kan du ständigt övervaka och justera din förbrukning via din smartphone. Detta hållbara beteende är inte bara bra för miljön, utan även för din plånbok, eftersom energibesparingar också sparar pengar.

Enkel eftermontering - gör snabbt din befintliga golvvärme smart

Om du redan har golvvärme kan den bli smart med rätt termostat. För att göra detta är det bara att uppgradera ditt befintliga system med en kompatibel smart termostat som matchar dina personliga preferenser. Beroende på ditt nuvarande system kan du välja mellan infällda och utanpåliggande modeller, vilket innebär att installationsarbetet också skiljer sig åt. Principen är likartad, eftersom du i båda fallen ersätter dina termostater med smarta termostater. Med en ytmonterad termostat sitter ledningarna och strömbrytarna på väggen, medan en infälld termostat sitter i väggen och har ledningar inuti väggen. Beroende på termostaten är det därför lämpligt att ta hjälp av en yrkesman, men andra kan du installera helt själv, även utan att behöva borra i väggen.

Om du inte har golvvärme måste du först ta hjälp av en yrkesman inom området för att installera det. Att installera golvvärme är mycket komplicerat och du kan inte installera det på egen hand utan rätt kunskap.