• Din expert på smarta hem i SverigeDin expert på smarta hem i Sverige
  • Över 1 000 000 nöjda kunderÖver 1 000 000 nöjda kunder
  • Alla produkter är testade av tinkAlla produkter är testade av tink

Kategori

Ekosystem

Pris (kr)

Min
Max

Varumärken

Ljusflöde (lm)

Effekt (Watt) (W)

Kompatibilitet

Funktioner

Färg på belysning

Sockel

Glödlampor

Smarta Glödlampor

Du behöver inte köpa nya tak- eller bordslampor för att göra din belysning smart. Byt bara ut dina traditionella glödlampor mot smarta glödlampor så kan du styra belysningen via din smartphone eller med ett röstkommando. På samma sätt kan du ställa in färg, ljusstyrka och till och med tidtabeller för att anpassa ljuset efter dina önskemål.

Filter

Belysning är en viktig del av din inredning

Till stor del speglar varje liten yta i ditt hem en del av din personlighet, oavsett om det är vardagsrummet, sovrummet eller köket. Men hur mycket har du egentligen tänkt på din belysning? Smart belysning ger dig möjlighet att anpassa atmosfären i ett rum på ett enkelt sätt och utan att behöva planera dyra och tidskrävande installationer. Allt du behöver göra är att skruva in lamporna i rätt uttag och ansluta dem till din smartphone via bluetooth eller med hjälp av en bridge.

Vilka typer av smarta glödlampor finns det?

E14-lampor

E14-lampor har en mindre sockel än E27-lampor. Dessa smarta glödlampor har trots det ändå samma smarta funktioner som E27-lampor. Styr din smarta glödlampa via appen eller med röstkommando via en smart högtalare. Dessutom kan du integrera dem i scener och de har i allmänhet en relativt lång livslängd.

E27-lampor

E27 är den vanligaste sockeln bland smarta glödlampor. Därför är det inte konstigt att du också har det största utbudet av smarta E27-lampor. De gör din belysning ännu mer omfattande. Låt ditt hem lysa i dina favoritfärger och styr dina E27-lampor via app och röstassistent. Smarta E27-lampor är också ofta bättre när det gäller energiförbrukning, vilket inte bara sparar energi utan även kostnader.

GU10-lampor

De smarta GU10-lamporna adderar en särskild atmosfär till ditt hem. Installera dem där du vill ha speciella ljuseffekter. Du kan även skapa stämningsfull belysning med dessa smarta lampor. Du drar också nytta av låg energiförbrukning i kombination med utmärkta prestanda. Du kan byta ut dina befintliga spotlights mot de smarta GU10-lamporna för att enklare kunna styra belysningen i ditt smarta hem.

Trådlös uppkoppling för ökad flexibilitet och komfort

Smarta LED-lampor är fulla av praktiska funktioner. Detta är möjligt tack vare den trådlösa ZigBee- eller Z-Wave-anslutningen som lamporna använder. Lamporna kommunicerar med din bridge via denna anslutning. Din bridge ansluter i sin tur till ditt nätverk hemma och fungerar som en länk mellan din smartphone och den lampan. Det finns också lampor som kan anslutas till din smartphone via en bluetooth-anslutning. Dessa lampor kräver ingen bridge men saknar några användbara funktioner. Via bluetooth kan du till exempel bara styra 10 lampor samtidigt, medan ZigBee gör det möjligt med upp till 50 lampor.

Smart belysning kan göra ditt dagliga liv lite enklare. Du kan till exempel dela in olika LED-lampor i grupper och ställa in tidtabeller. Med en bridge kan du till och med styra dina lampor hemifrån. Precis som för vanliga glödlampor finns det många olika typer och storlekar av smarta glödlampor. Alla smarta glödlampor kan dimras, där vissa även kan ställa in olika nyanser av vitt eller ha miljontals färger att välja mellan. Färgglada LED-lampor gör det enkelt att skapa en unik atmosfär i ditt hem som passar humör och personlighet.

Det bästa med smart belysning är hur lätt det är att göra ändringar. Med endast en knapptryckning kan du ändra det kalla vita ljuset som du använde för att koncentrera dig till ett dämpat, varmt ljus som hjälper dig att varva ner. Det finns en kombination av ljusstyrka och färgtemperatur som kan matcha dagens alla humör. Det viktigaste är att du väljer rätt passform för lamporna.