• Din expert på smarta hem i Sverige
  • Över 1 000 000 nöjda kunder
  • Alla produkter är testade av tink

Mer än 1 000 000 nöjda kunder

Vill du göra ditt hem smartare och styra alla dina enheter med en app?

Välj då ett ekosystem. På så sätt kan du styra alla kompatibla enheter från olika tillverkare med en enda app. Behåll överblicken och utnyttja fördelarna med enklare styrning. Vi har sammanställt de bästa systemen för smarta hem för dig.

Hur fungerar ett ekosystem för smarta hem?

Ett smart hem är ett hushåll där alla komponenterna såsom värme, belysning, säkerhet och underhållning samarbetar för att öka livskvaliteten. I ett sådant smart hem automatiseras processer som annars skulle kräva individuella åtgärder. Detta ökar avsevärt livskvaliteten och sparar energi. Smarta larmsystem ger också ökad säkerhet.

Ett ekosystem kopplar ihop smarta enheter från olika tillverkare i en enda app. Vid behov kan du även styra dem enkelt via en röstassistent. Vissa leverantörer av smarta hem är beroende av att deras system är kompatibla med inte bara en utan flera befintliga assistenter.

Fördelarna med ett ekosystem

Kontrollera alla produkter via en app

Anslut olika smarta enheter till ett system. Du kan styra hela ditt smarta hem med en enda app. Du har belysning, uppvärmning, larmsystem, dörrlås och mycket mera samlat i en meny och kan dessutom komma åt de enskilda komponenterna.

Skapa automatiserade rutiner

Ställ in när ljuset ska tändas och släckas automatiskt eller när och hur länge värmen ska vara på.

Fungerar även med produkter från andra tillverkare

Olika tillverkare gör sina produkter kompatibla med vissa ekosystem. Allt du behöver göra när du köper en produkt är att kontrollera om enheten fungerar med just ditt ekosystem.

Anslut enheter till varandra

Bestäm hur komponenterna ska reagera på varandra. Ljuset i hallen tänds till exempel när du låser upp dörren.

Vilken systemvärld passar dig?

Google Assistant

Förutom sina egna produkter har Google ett brett utbud av kompatibla enheter från andra tillverkare. Du kan styra alla anslutna komponenter via Google Home-appen eller Google Assistant och skapa egna rutiner som utlöses med ditt röstkommando. För röststyrning behöver du en smart högtalare, till exempel Google Nest Mini.

Fördelar

Med tiden lär sig Google Assistant av dina röstkommandon och tolkar dem ännu mer exakt. Du har tillgång till världens största sökmotor och när du har frågor så får du exakta svar.

Via ditt Google-konto kan Google Assistant få tillgång till tillhörande tjänster som kalendrar, podcasts och ljudböcker. Streamingtjänster som YouTube, Netflix och Spotify kan också styras med röstassistenten.

Apple HomeKit

HomeKit är en del av grundutrustningen på alla iPhones och iPads. Apple lägger särskild vikt vid dataskydd. Här kan du ställa in dina smarta enheter med minimal ansträngning och styra ditt smarta hem från din iPhone, iPad, Mac eller den integrerade röstassistenten Siri. Om du vill kan du använda en Apple HomePod mini eller Apple TV som kontrollcentraler.

Fördelar

Apple ställer hårda krav på andra tillverkare för HomeKit-integrationen för att säkerställa bästa möjliga dataskydd. HomeKit kräver ingen cloud-tjänst och lagrar ingen data.

Att installera nya enheter är en barnlek. Varje HomeKit-produkt har en kod som du enkelt kan skanna med din iPhone eller iPad. Allt du behöver göra är att följa instruktionerna på skärmen.

Amazon Alexa

Alexa kan inte bara spela upp musik och styra ditt smarta hem, utan även handla åt dig. Om något saknas kan du beställa det direkt med röstkommando via Amazon.

Smart Home-styrningen sker med hjälp av färdigheter som tillhandahålls av tillverkarna. För detta behöver du en smart högtalare där Alexa är integrerad, t.ex. en Amazon Echo.

Fördelar

Amazon är direkt integrerad som en shoppingplattform. Säg bara till Alexa vad du vill att hon ska beställa om så tar hon hand om resten. På så sätt kan du handla direkt från din soffa.

Amazon Alexa är kompatibel med ett stort antal produkter. Du får tillgång till ett av de större ekosystemen och kan styra allt via röstassistenten. På så vis skapar du ditt perfekta smarta hem med Alexa.

Home Connect Plus

Med Home Connect Plus kan du styra dina smarta smarta enheter från olika tillverkare via en enda app. Du kan till och med integrera hushållsapparater enkelt i ditt smarta hem. Med scenarion kan du definiera vilka enheter som ska aktiveras och på vilket sätt. Starta scenariot genom ett enda knapptryck. Eller skapa automatiserade funktioner på ett ögonblick som utlöses automatiskt när en viss händelse inträffar.

Fördelar

Styr enheter från olika tillverkare i en enda app och koppla ihop dem för att skapa scenarion och automatiseringar. Home Connect Plus kommunicerar direkt med tillverkarens appar och inte direkt med produkten.

Starta scenarion med ett knapptryck och styr flera enheter samtidigt. Automatiseringar bestäms beroende på tid, plats och väder. Skapa både scenarion och automatiseringar när du vill ha med alla kompatibla enheter.

FAQ

Vad behöver jag för att inrätta en systemvärld?

För att kunna kombinera alla smarta enheter i ett ekosystem måste de vara kompatibla med just detta ekosystem. Du behöver också en smartphone eller surfplatta med motsvarande app för att de skall fungera.

Hur fungerar ett smart säkerhetssystem?

Ett smart säkerhetssystem består av olika komponenter, t.ex. dörr- och fönstersensorer, larm, rörelsedetektorer och övervakningskameror. De är alla anslutna till varandra via radiosignaler, Wifi eller Bluetooth så att du kan komma åt dem från din smartphone. Om någon av sensorerna utlöses eller om en kamera upptäcker rörelse får du ett meddelande på din smartphone. Detta gäller även smarta brandlarm eller vattensensorer.

Vilka är fördelarna med smarta larmsystem?

Smarta larmsystem är enkla att installera. Det krävs varken expertkunskap eller komplicerad installation. Eftersom komponenterna kommunicerar trådlöst med varandra och delvis är batteridrivna kan du installera dem praktiskt taget var som helst i och runt huset. Koppla dem till andra komponenter i ditt smarta hem så att exempelvis ljuset tänds om något misstänkt händer hemma. Dessutom kommer du att underrättas omedelbart i händelse av en nödsituation.

Vad behöver jag för att inrätta ett ekosystem?

För att kunna kombinera alla Smart Home-enheter i ett ekosystem måste de vara kompatibla med just detta ekosystem. Du behöver också en smartphone eller surfplatta med tillhörande app.