• Din expert på smarta hem i SverigeDin expert på smarta hem i Sverige
 • Över 1 000 000 nöjda kunderÖver 1 000 000 nöjda kunder
 • Alla produkter är testade av tinkAlla produkter är testade av tink

Kategori

Ekosystem

Pris (kr)

Varumärken

Strömförsörjning

Kompatibilitet

Datalagring

Kamerasynfält

Funktioner

Videoupplösning

Övervakningskameror

Med smarta övervakningskameror har du koll på allt som sker i hemmet

Med smarta övervakningskameror i hemmet kan du hålla ett öga på aktiviteter både inom- och utomhus. Till och med när du inte är hemma! På så sätt har du koll på allt som sker och kan reagera snabbt om det behövs.

Filter
...

Vad är smart videoövervakning?

Vem står egentligen vid min dörr? Är allt i sin ordning när jag är på semester eller på kontoret? Med smart videoövervakning har du alltid koll på din egendom. En synlig övervakningskamera minskar också risken för inbrott. Det avskräcker potentiella inbrottstjuvar när de ser att det är ett hus som är utrustat med övervakningskameror.

Smarta kameror sänder livebilder och inspelningar direkt till din smartphone. Detta gäller både inomhus- och utomhuskameror. Du kan alltså alltid se när någon kommer in i ditt hem, och du kan också få en notis via e-post eller push-meddelande. Vid ett inbrott kan smarta säkerhetskameror också utlösa ett larm om de ingår i ett säkerhetssystem eller om de själva har ett integrerat larm.

Men videoövervakning handlar inte alltid bara om fysisk egendom. Moderna videokameror hjälper också till att skydda dina barn. Du kan också använda dem som en babymonitor, vilket skapar en trygghetskänsla för både barnen och föräldrarna. Men även om du har husdjur kan du dra nytta av modern videoövervakning eftersom du kan hålla ett öga på dem hela tiden.

Kort sagt, videoövervakning skapar en ökad trygghetskänsla.

Vad för videoövervakning behöver jag?

Det finns många olika säkerhetsprodukter. Förutom inbrottsskydd finns även produkter för att förhindra brand och översvämning. Det är svårt att veta vilka produkter som hade passat bäst i ditt hem, genom att svara på frågorna borde det bli enklare för dig att veta vad du letar efter:

 • Kommer du att använda den inom- eller utomhus?
 • Vad vill du att kameran ska fånga?
 • Hur stor ska betraktningsvinkeln vara?
 • Vill du ha en kamera som du kan flytta runt eller föredrar du en som är placerad på samma ställe?
 • Ska kameran kunna ta bilder i mörker och på natten?
 • Ska dataöverföringen ske via kabel eller trådlöst via Wifi?
 • Vill du kunna visa dina kamerabilder på din smartphone eller surfplatta?
 • Ska uppgifterna lagras på själva enheten, i ditt eget nätverk eller via en cloud-tjänst?
 • Vill du att bilderna ska spelas in hela tiden eller föredrar du en rörlig bild när rörelse upptäcks?
 • Vill du också kunna prata med folk genom kameran?
 • Letar du efter andra funktioner än ljus och larm?

Olika kategorier av videoövervakning

Det finns två typer av videoövervakning: för inomhus och utomhus. Olika platser har olika krav och därför har tillverkarna optimerat sina modeller för varje plats.

Inomhuskameror

Om du vill installera inomhuskameror väljer du en kamera som är diskret. De flesta övervakningskamerorna för inomhus kan därför placeras på en hylla eller i ett skåp tack vare fotstödet. Andra kameror kan monteras på väggen. En annan viktig faktor för inomhuskameror är strömanslutningen. Det måste naturligtvis finnas ett uttag i närheten så att trådbundna kameror kan kopplas upp. Eftersom det är viktigt med övervakning dag och natt är mörkerseende också ett bra komplement.

Utomhuskamera

Utomhuskameror är utformade för att klara alla väderförhållanden. Ett vädertåligt hölje är därför ett måste. Alla säkerhetskameror för utomhusbruk har därför en viss skyddsklass. Vädret spelar också en viktig roll för bildkvaliteten. Kameran måste vara konstruerad på ett sådant sätt att regn eller andra väderförhållanden inte gör inspelningarna oanvändbara. Placeringen av kameran har också stor betydelse för kvaliteten på inspelningarna. För att skydda utomhuskamerorna från att tas bort eller inte rivas ned är det också viktigt med ett stabilt väggfäste som är monterad på en svåråtkomlig plats. Om du vill se så mycket som möjligt av din fastighet bör du välja en kamera med en bred synvinkel.

Skillnaden mellan inomhus- och utomhuskameror:

 InomhuskameraUtomhuskamera
Vädertåligt hölje 07D58930-5438-4739-A30C-130B45873ED7svg/ Created with sketchtool.
Lätt att flytta 07D58930-5438-4739-A30C-130B45873ED7svg/ Created with sketchtool.
Ring Innenkamera im Regal

Hur fungerar videoövervakning?

Installation av övervakningskameror

Har du hittat rätt kamera? Då är det dags att installera din smarta videokamera. Stabila fästen fäster kamerorna på väggen, taket eller stolpen. Det gör att kamerorna inte faller ner snabbt samt blir svårare att stjäla. Beroende på modell kan du sedan strömförsörja säkerhetskameran.

Konfiguration av övervakningskameror

De flesta videokameror konfigureras via en app eller dator, beroende på modell och tillverkare. Installationsprogrammen väljer sedan viktiga funktioner, konfigurerar enskilda tjänster och ansluter kameran till din smartphone eller surfplatta. Den exakta processen beskrivs av tillverkarna i de installationsmanualerna. Om du fortfarande har problem kan du kontakta en av våra experter.

Var lagras uppgifterna?

I allmänhet finns det fyra olika lagringsmetoder. Vissa videokameror lagrar inspelningarna direkt i kameran på ett SD-kort, andra via en cloud-tjänst. Det finns också kameror som lagrar inspelningar på din smartphone eller surfplatta.

Det finns ingen perfekt metod. Ett SD-kort sprider inte data på internet, men data går förlorade om SD-kortet skadas eller stjäls. I molnet är uppgifterna alltid tillgängliga och de lagras inte personligen, utan ägs av ett externt företag. Lagring på mobila enheter kräver vanligtvis ett stort internminne och aktiv lagringshantering. Lagring i ditt hemnätverk gör att data kan förbli i användarens händer, men detta kräver en stabil Wifi-anslutning eller kablage. Stöld av dina användningsuppgifter är naturligtvis också en potentiell risk.

Beroende på hur du föredrar att använda kamerorna är den ena metoden bättre än den andra. Men med de olika alternativen som finns tillgängliga kan du säkert hitta det som passar dig bäst.

Styrning med appen och röstassistenter

Många smarta övervakningskameror har möjlighet att få tillgång till inspelningar eller visa direktbilder via en app på din smartphone eller surfplatta. Detta är mycket bekvämt och gör moderna övervakningskameror perfekta för videoövervakning. Smarta videokameror varnar dig också när inbrottstjuvar försöker ta sig in i huset eller när någon står vid dörren. Styrning via röstassistenter såsom Google Assistant, Siri eller Amazon Alexa gör det möjligt att få ut ännu mer av din videoövervakning.