• Din expert på smarta hem i SverigeDin expert på smarta hem i Sverige
  • Över 1 000 000 nöjda kunderÖver 1 000 000 nöjda kunder
  • Alla produkter är testade av tinkAlla produkter är testade av tink

Kategori

Ekosystem

Pris (kr)

Min
Max

Varumärken

Strömförsörjning

Kompatibilitet

Datalagring

Kamerasynfält

Funktioner

Videoupplösning

Inomhuskameror

Förhindra inbrottsförsök med smarta övervakningskameror inomhus

Det finns inget viktigare än att att känna sig trygg i sitt eget hem. Det kommer alltid finnas en risk att övervakningskameror utomhus inte lyckas avskrämma inbrottstjuvar. Därför rekommenderar vi dig också att installera och positionera ut smarta övervakningskameror inne i huset, garaget eller förrådet. Inomhuskamerorna hjälper dig även att se till att allt står rätt till hemma när du är på resande fot.

Filter

Hur fungerar en smart inomhuskamera?

När en smart inomhuskamera upptäcker rörelse får du ett meddelande i realtid i appen på din smartphone, surfplatta eller dator. Beroende på vilken smart inomhuskamera du väljer ingår olika funktioner som t.ex. livevisning, intercomfunktion eller integrerad ljussignal och/eller siren som kan avskräcka inbrottstjuvar. När bristen på bevis i dag är den främsta orsaken till olösta inbrott kan smarta kameror för inomhusbruk vara av stor betydelse.

Minimera falska alarm

Du behöver inte oroa dig för falska larm - smarta inomhuskameror kallas smarta av en anledning och har en intelligent teknik som minimerar risken för falsklarm. De smarta inomhuskamerorna använder sig av ansiktsigenkänning, kan upptäcka husdjur och vissa modeller har även inbyggda värmesensorer eller geofencing. Med skarpa bilder både på dag och natt gör smarta inomhuskameror det så enkelt som möjligt att identifiera en person.

Fördelarna med smarta inomhuskameror

Med en smart inomhuskamera har du många möjligheter. Funktioner såsom rörelsedetektering, livesändning och push-notiser informerar dig när och var som helst när något ovanligt händer inomhus. Ta reda på vilka funktioner som passar dina behov och välj en smart inomhuskamera som passar dig.

Fördelarna:

  • Push-notiser
  • Live streama på smartphone, surfplatta eller dator
  • Tvåvägskommunikation
  • Mörkerseende
  • Streama bilder via molnet, lokal lagring eller nätverkslagring
  • Stöd för röstassistenter
  • Integrering i smarta säkerhetssystem

Vilka typer av smarta inomhuskameror finns det?

Eftersom utbudet av smarta kameror är stort är det bra att veta skillanderna mellan desssa så att du kan avgöra vilken kamera som passar dina behov bäst. De viktigaste kategorierna där det kan skilja sig är strömförsörjning, synvinkel och datalagring.

Trådlös eller trådbunden

Smarta inomhuskameror kan drivas på olika sätt. Trådlösa kameror drivs av ett utbytbart eller uppladdningsbart batteri. Den stora fördelen med detta är att de kan placeras mer flexibelt utan att behöva vara nära ett vägguttag. Du måste dock hålla ett öga på när batteriet behöver bytas ut eller laddas upp.

Bredden på kamerasynvinkeln

Beroende på var du vill placera din smarta inomhuskamera rekommenderar vi att du undersöker bredden på kamerans kamerasynvinkel. Ju bredare vinkel, desto större område övervakas med en kamera. På så sätt kan en kamera med bredare vinkel ofta användas för att övervaka ett helt rum.

Wifi eller bluetooth

Övervakningskamerorna ansluts vanligen via Wifi eller bluetooth. Den största skillnaden mellan de två är att kameror som är anslutna till ett Wifi-nätverk kan ses och styras överallt där du har internet. När det gäller anslutning via bluetooth är räckvidden begränsad och du måste alltid vara i närheten av enheten för att komma åt din smarta övervakningskamera. En annan lösning är att du installerar en extra bridge för att även kunna få tillgång till övervakningen hemifrån.

Röststyrning

Smarta inomhuskameror är ofta kompatibla med smarta röstassistenter från Google, Amazon eller Apple. Detta gör det möjligt att integrera din smart inomhuskamera med ett större ekosystem. Om du vill styra kameran med din röst och/eller integrera den i ditt smarta hem är det viktigt att veta vilka smarta hemsystem som den smarta inomhuskameran är kompatibel med.

Intern eller extern lagring

Ett annat område där smarta inomhuskameror skiljer sig åt är typen av datalagring. Innan du gör ett val är det klokt att fråga dig själv vilken typ av lagring som är lämpligast för dig. I princip erbjuds inomhuskameror som använder sig av antingen moln- eller lokallagring. Vissa smarta inomhuskameror erbjuder båda alternativen.

Den stora fördelen med molnlagring är att det finns mycket lagringsutrymme tillgängligt - ibland nästan oändligt. Vissa leverantörer kräver dock att du betalar för att använda den lagringstjänsten. Dessutom är molnlagring beroende av en internetuppkoppling, och om din uppkoppling bryts kan det påverka lagringen. Lokal lagring tenderar att vara mer tillförlitlig men är ofta dyrare och har begränsat lagringsutrymme.

Hur installerar man en smart inomhuskamera?

Att installera en smart inomhuskamera skiljer sig mellan kameror. Vissa kameror måste drivas med strömkabel och andra av batterier. Det är också möjligt att ansluta kameran till en Ethernet-kabel och på så sätt få både internet och ström (Power-over-Ethernet).

När du har satt igång din smarta inomhuskamera kan du installera en app från leverantören och gå igenom konfigurationen via appen. Välj en strategisk plats för kameran och placera den på en plan yta eller häng upp den på väggen med ett fäste. Beroende på typ kan du justera de smarta inomhuskamerorna på olika sätt för att passa dina behov. Du kan till exempel ställa in olika larmtoner eller definiera en särskild övervakningszon.