• Din expert på smarta hem i SverigeDin expert på smarta hem i Sverige
  • Över 1 000 000 nöjda kunderÖver 1 000 000 nöjda kunder
  • Alla produkter är testade av tinkAlla produkter är testade av tink

Kategori

Ekosystem

Pris (kr)

Min
Max

Varumärken

Kompatibilitet

Läckagedetektor

Smarta läckagedetektorer förebygger dyra vattenskador

En läckande tvättmaskin eller en översvämmad källare på grund av hårt regnväder - det finns många orsaker till vattenskador. Med smarta vattendetektorer får du alltid omedelbar information och kan reagera snabbt innan skadan uppstår.

Filter

Vattendetektor

Ibland är det tvättmaskinen, ibland diskmaskinen. En sak är säker: Förr eller senare drabbar det alla. Vattenskador är särskilt vanliga i äldre apparater och kan orsaka oväntade skador. Smart Home skulle inte förtjäna ordet "smart" i sitt namn om det inte redan hade en lösning på just detta problem. Vattensensorer, eller fuktgivare, varnar användaren för vattenläckage så ett ingripande kan göras snabbt och i god tid för att förhindra eventuella skador. Vattensensorerna hör till kategorin Smart Home-säkerhet och kan ofta också anslutas till andra enheter. Fler enheter - mer säkerhet.

Såhär fungerar sensorerna

Den som vill köpa en fuktgivare behöver en central styrenhet, beroende på leverantör. Om det inte behövs någon central enhet krävs det bara ett WLAN-nätverk med internetanslutning och ett eluttag för installationen. Sensorn ansluts till elnätet och till routern - det bör noteras att sensorn måste placeras där vattenskadan befaras, dvs. nära den eventuellt läckande apparaten. Fler åtgärder är inte nödvändiga för att effektivt skydda sig mot vattenskador. Fuktgivaren kan styras via iPhone- eller Android-appen, som finns gratis i motsvarande appbutiker. Om vatten läcker ut varnas du vanligtvis inte bara av en högljudd larmsignal, utan du får också e-post, sms eller push-meddelanden på din smartphone - inga problem tack vare den wifi-aktiverade vattensensorn. Successivt kommer fler leverantörer att lansera apparater på marknaden, eftersom efterfrågan ökad då de visat sig vara till stor hjälp i vardagen. Oavsett vilken leverantör du väljer är en sak säker: Vattenskador hör till det förflutna.