• Din expert på smarta hem i SverigeDin expert på smarta hem i Sverige
  • Över 1 000 000 nöjda kunderÖver 1 000 000 nöjda kunder
  • Alla produkter är testade av tinkAlla produkter är testade av tink

Kategori

Ekosystem

Pris (kr)

Min
Max

Varumärken

Kompatibilitet

Brand- och rökvarnare

Smarta brand- och rökvarnare för ökad säkerhet i hemmet

Det finns inget viktigare skydd för hemmet än en pålitlig brandvarnare. Smarta brandvarnare, även kallade rökdetektorer, är uppkopplade till ditt wifi och du får notiser direkt i telefonen om det börjar brinna hemma. En annan smart funktion är att de kan skilja på rök och vattenånga, vilket minimerar risken för falsklarm.

Filter

Varför behövs brandvarnare?

En smart brandvarnare utlöser inte bara ett akustiskt larm utan skickar också ett meddelande till din smartphone. På så sätt får du information även när du är utanför hemmet. Du kan också integrera detektorerna i ditt Smart Home-system för ännu bättre skydd i hemmet.

Varför en smart brandvarnare?

En smart brandvarnare utlöser inte bara ett akustiskt larm utan skickar också ett meddelande till din smartphone. På så sätt får du information även när du är utanför hemmet. Du kan också integrera detektorerna i ditt Smart Home-system för ännu bättre skydd i hemmet.

Smart och effektiv - det är så här smarta rökdetektorer fungerar:

Även om rökdetektorer har olika utformning beroende på modell är funktionsprincipen i princip densamma.

Först och främst måste rökdetektorn upptäcka rök för att kunna slå larm. För detta ändamål utgör de så kallade rökkamrarna hjärtat i den smarta detektorn. Rumsluft kan komma in i rökkammaren genom de laterala kaskaderna. För att upptäcka rök innehåller rökdetektorn en sändare (infraröd diod) som sänder ljus till en mottagare (fotodiod). Sändaren skickar ljussignaler med jämna mellanrum. För att signalen ska nå mottagaren behövs en reflektor. Vid en brand fungerar rökpartiklarna i luften som sådana. Först när signalen når mottagaren vidarebefordras den till en särskild processor som utvärderar den och utlöser ett larm om det behövs. När det gäller smarta rökdetektorer sker detta inte bara akustiskt utan även genom ett meddelande till smarttelefonen.

Hur och var ska en smart rökdetektor installeras?

Installationen av en smart rökvarnare är vanligtvis ganska enkel. Liksom konventionella rökvarnare monteras de på raka tak med hjälp av det monteringsmaterial som ingår i leveransen, till exempel skruvar. Sedan ansluts de till appen via Wifi. Appen guidar dig självständigt genom installationen.

För optimalt skydd bör rökdetektorer alltid monteras i taket, helst i mitten av rummet. Se till att det finns tillräckligt avstånd (minst 50 cm) till väggar, ventiler, möbler och inredning. En rökdetektor bör installeras i varje rum för att skydda ditt hem optimalt. Om rummet är större än 60 m² rekommenderas det att installera ytterligare en brandvarnare.