• Din expert på smarta hem i SverigeDin expert på smarta hem i Sverige
  • Över 1 000 000 nöjda kunderÖver 1 000 000 nöjda kunder
  • Alla produkter är testade av tinkAlla produkter är testade av tink

Kategori

Ekosystem

Pris (kr)

Varumärken

Kompatibilitet

Funktioner

Färg på belysning

Sockel

Pollare

Lys upp din entré med pollare

Med smarta pollare blir det enkelt och trevligt att belysa din uppfart. Olika automatiserade system gör det möjligt att tända ljuset när du kommer hem. För visst blir ingen glad av att komma hem till ett hus som står helt i mörker.

Filter

Varför välja smarta pollare?

Pollare är en ganska speciell typ av utomhusbelysning. Vad skiljer pollare från vägglampor eller spotlights? Den mest uppenbara, men kanske också den viktigaste anledningen till att köpa utomhusbelysning i form av stolpbelysning är att kunna se trädgårdsgången eller uppfarten tydligt när du kommer hem i mörkret. Det gör det inte bara trevligare, utan också omedelbart säkrare. Du kan till exempel se om det ser halt eller lerigt ut och förhindra att du halkar. Det viktigaste mervärdet för smarta lampor är att du enkelt kan styra belysningen via appen, skapa olika färgnyanser och ställa in automatik.

Funktionsområden för smarta pollare

Smarta pollare är väldigt multifunktionella. Även om du, precis som vi, kanske först tänker på belysning på uppfarten eller vid trädgårdsgången, så kan smarta pollare också placeras på en terrass eller till och med på balkongen. Naturligtvis är de smarta utomhuslamporna vattentåliga och tål en skur. Pollare finns i alla former och storlekar och är inte bara mycket funktionella, utan kan också göra mycket för atmosfären. För både klassiska och moderna miljöer, det finns alltid en smart belysning som passar. Dessutom kan du enkelt justera intensiteten och tonen i belysningen själv, så att du kan skapa rätt belysning för varje tillfälle.

Vilka är fördelarna med smarta pollare?

Med smart utomhusbelysning kan du öka komforten och säkerheten i ditt hem väsentligt. Du kan enkelt styra din utomhusbelysning var du än befinner dig via appen eller röstassistenten. Scheman för soluppgång och solnedgång säkerställer att din utomhusbelysning endast tänds när det är mörkt ute. Förutom tidtabeller kan geo-fencing, som fungerar utifrån avståndet mellan din smartphone och din brygga, se till att du aldrig behöver komma hem i mörker. Dessutom är rörelsedetektorer eller utomhuskameror ett perfekt komplement till din utomhusbelysning. De kan fungera problemfritt tillsammans. Utomhusbelysningen har inte bara till uppgift att öka säkerheten. Med färgade lampor kan du också skapa en unik atmosfär i din trädgård och framhäva ditt hem i ett speciellt ljus.

Fördelarna med smarta pollare:

  • Styrning med röst eller app
  • Synkronisering med soluppgång och solnedgång
  • Tidtabeller
  • Spara energi och pengar
  • Bidrar till säkerheten
  • Stämningsfull belysning
  • Ställ in intensitet och nyans
  • Vattentålig

Vilka typer av smart utomhusbelysning finns det?

Det finns en sak som alla utomhuslampor har gemensamt, de är vädertåliga. Lamporna är därför inte bara motståndskraftiga mot minusgrader utan även mot vatten (stänk). Det finns en rätt lampa för varje ändamål och du kan styra dem alla centralt från appen.

Smarta pollare för extra säkerhet

Smart utomhusbelysning skapar inte bara en härliga atmosfär runt ditt hem utan de har också ha en praktisk funktion och det är att de ger dig mer säkerhet i mörkret.

Som vi nämnde ovan kan smarta pollare bidra till din säkerhet. Med hjälp av olika smarta hemsystem, som Google Assistant, Apple HomeKit och Amazon Alexa, kan du ställa in automatiska funktioner som gör saker och ting mer behagliga för dig och säkrare för dig.

Du kan också koppla säkerhetskameror till din smarta belysning. När kameran slår på för att den har upptäckt en rörelse, slås även belysningen på. På så sätt kan du skrämma bort potentiella inbrottstjuvar och känna dig säkrare när du går ut. Belysningen kan dessutom bidra till att oönskade gäster syns bättre, så att de lättare kan identifieras. På så sätt kan du bättre se vem eller vad som har utlöst kameran på bilderna och dessutom i bättre färger tack vare den smarta utomhusbelysningen.

Att koppla en rörelsesensor till dina smarta pollare ger faktiskt nästan samma effekt. En rörelsesensor är dock mycket mer diskret, kompakt, ekonomisk och prisvärd. Men den spelar naturligtvis inte in bilder, så det är bara ljuset som tänds när rörelse upptäcks. Placera den här rörelsesensorn på en smart plats i trädgården så att du kan hålla ett öga på allt. På så sätt kan du också göra pollarna till en del av ditt smarta säkerhetssystem för hemmet.

Hur installerar jag mina smarta pollare?

Många tror att installationen av utomhusbelysning alltid är väldigt komplicerad, ofta är detta inte sant. Installationen av smarta pollare är inte alls komplicerad. Installationen är naturligtvis inte samma för alla lampor, men vi ska berätta hur den i allmänhet går till och vad du måste tänka på.

Tips inför installationen

  1. De flesta smarta pollare är anslutna till en bridge via Z-Wave. Kontrollera detta i förväg och ta reda på om du behöver en bridge.
  2. Lägg till lamporna i tillverkarens app innan du installerar dem. Om du befinner dig inomhus och nära bridge och/eller nära routern går det mycket snabbare att lägga till och ansluta.
  3. I allmänhet bör minst en lampa installeras inom 10 meter från bridgen eller routern. Ta även med detta i beräkningen.
  4. Titta på den maximala effekten för strömförsörjningen (strömkabeln) och wattantalet för sockellamporna. Dividera kapaciteten hos strömförsörjningen med kapaciteten hos sockellamporna så vet du hur många lampor du kan ansluta till en strömkabel. Det är möjligt att överskrida strömförsörjningens maximala effekt, men då blir belysningen mindre ljusstark. Vanligtvis kan ca 5 lampor anslutas till en strömförsörjningskabel.
  5. Gräv inte ner kablarna för utomhusbelysning om de inte är täckta av ett metallhölje. Du bör veta var kablarna finns så att du inte skadar dem oavsiktligt.
  6. Graden av vattentålighet varierar för varje lampa. Skyddsklassen varierar mellan IP44: stänkskyddad, IP65: strålskyddad och IP67: vattentät. Det är bra att tänka på detta när du installerar din lampa.

Under installationen

  1. Anslut sockelbelysningen till bridgen eller Wifi. Om du har en bluetooth-ljusbas kan du naturligtvis hoppa över det här steget.
  2. Placera den första lampan inom 10 meter från din bridge eller router. Tryck in stiftet i marken och anslut kabeln till en kontakt.
  3. Via Z-Wave-teknik ökar räckvidden och nästa lampa kan placeras upp till 20 meter längre bort. För Wifi och bluetooth är detta betydligt mindre. Kontrollera detta, eftersom det kan skilja sig från leverantör till leverantör.
  4. När du har placerat den andra lampan ansluter du kabeln till den andra lampan via kontakten.
  5. Upprepa dessa steg tills du har max 5 lampor och anslut sedan kabeln till elnätet via strömkabeln.
  6. Slå på lampan via appen och du är färdig!